Annonce

sociale nedskæringer
22. maj 2012 - 17:34

»Regeringen bruger de borgerliges argumenter«

LO Region Midtjylland indkalder fagforeningsfolk til faglig landskonference fredag den 1. juni i Horsens imod øget arbejdstid og sociale nedskæringer. 

LO Region Midtjylland opfordrer alle fagforeninger til at sende repræsentanter til en landsdækkende konference i Horsens den 1. juni.

Det er ikke mindst utilfredsheden med regeringens planer om at afskaffe fridage og forlænge arbejdstiden, der har fået fagforeningsfolkene i det midtjyske op af stolene.

– Vi vil have stoppet planerne om at arbejdstiden skal udvides, siger Bjarne Sørensen, formand for Metal Horsens, til Modkraft.

– Oplægget til trepartsforhandlingerne er usagligt. Derfor kræver vi, at trepartsforhandlingerne tager fat på de reformer, som man har lovet fagbevægelsen før valget, i stedet for at lægge op til at forlænge arbejdstiden og øge den sociale ulighed, siger han.

Vil mødet også forholde sig til planerne om flekstids-, dagpenge- og socialreformer?

– Ja, for det hele hænger jo sammen. Vi skal ikke betale for krisen med både efterlønsforringelser, dårligere dagpenge og længere arbejdstid. Der skal sættes en stopper for de sociale forringelser, siger Bjarne Sørensen.

Fagforeningsmøde, ikke tillidsmandsmøde

Hans A. Sørensen, formand for 3F Horsens og LO Horsens-Hedensted, understreger overfor Modkraft, at mødet den 1. juni er et møde for fagforeningsrepræsentanter, ikke et tillidsmandsmøde.

– Vi ønsker et landsdækkende møde for så mange fagforeningsfolk som muligt, men vi satser ikke på at tømme arbejdspladserne, siger han.

Er det af praktisk-organisatoriske årsager, at det kun er LO Region Midtjylland, ikke alle regioner, der indkalder til mødet?

– Nu er LO Region Midtjylland den største LO Region både geografisk og medlemsmæssigt. Men ja, vi har taget et lokalt udgangspunkt for at sikre, at der sker noget nu. Og jeg kan da fortælle, at Peter Kay Mortensen, der er formand for LO Storkøbenhavn, skal være dirigent på mødet, så initiativet har en bredere fundering i fagbevægelsen, siger han.

Det landsdækkende møde i Horsens er kun et af flere initiativer fra fagforeningerne i Midtjylland. Fagforeningsfolkene er også blevet enige om at invitere de politiske ordførere og gruppeformænd Henrik Sass Larsen og Magnus Heunicke fra Socialdemokraterne samt Jesper Petersen og Pernille Vigsø Bagge fra SF på besøg for at »diskutere, hvordan det går«, som Hans A. Sørensen formulerer det:

– Det går jo ikke lige frem for godt for centrum-venstreregeringen. Det ser ud som om, den har vendt alle problemstillinger på hovedet og nu bruger den borgerlige regerings og arbejdsgivernes argumenter, siger han.

Hans A. Sørensen fortæller desuden, at Harald Børsting har ønsket et møde med fagforeningsfolkene i det midtjyske snarest.

– Han har nok hørt os ytre vores utilfredshed og vil gerne have ro på bagsmækken. Men vi synes, at han skal møde tillidsfolkene i regionen, så han kan få en fornemmelse af stemningen på arbejdspladserne. Derfor arbejder vi for, at mødet bliver et fyraftensmøde med tillidsfolkene her i det midtjyske, siger han.

Endelig har de jyske fagforeningsfolk en »huskeseddel« under udarbejdelse til trepartsforhandlerne.

– Den bliver færdig i løbet af i dag og skal huske forhandlere på, hvad der skal huskes og ikke må glemmes undervejs, siger Hans A. Sørensen.

Huskesedlen vil blive offentliggjort på Modkraft Faglig snarest.

København: Facebook og støtte til midtjyderne

Også i København har fagforeningsfolk haft travlt med at mobilisere imod planerne om færre fridage og længere arbejdstid. Fagforeningsfolk har oprettet Facebook-siden »Forsvar helligdagene - giv arbejdet til de ledige«.

Den faglige venstrefløj omkring Fagligt Ansvar har desuden besluttet at støtte den landsækkende konference i Midtjylland.

– Vi bakker fuldt og helt op bag initiativet fra de midtjyske LO-sektioner og opfordrer de lokale fagforeninger til at deltage i konferencen, siger Anders Olesen, Fagligt Ansvars sekretariat og formand for Byggefagenes Samvirke i København, i et nyhedsbrev.

– Det er vigtigt at samles og sende et stærkt signal til regeringen om, at det er på tide at skifte kurs og satse på offensiv jobskabelse frem for blot at øge arbejdsudbuddet, siger han.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce