Annonce

CSC-sagen
23. april 2014 - 15:11

106.000 protest-underskrifter til justitsministeren: Løslad Pirat Bay-grundlægger

Repræsentant for Piratpartiet overbragte onsdag justitsminister Karen Hækkerup (S) en massiv opfordring til stoppe varetægtsfængslingen af den svenske hacker-aktivist Gottfrid Svartholm.

Rolf Bjerre fra det danske Piratpartiet afleverede onsdag den 23. april en hjemmelavet kasse pyntet med pirathoveder til Justitsminister Karen Hækkerup (S).

Den indeholdte 2.600 tætskrevne papirer med i alt 106.538 underskrifter fra borgere i hele verden, der opfordrer ministeren til at sætte en stopper for de danske myndigheders varetægtsfængsling af den svenske computeraktivist Gottfrid Svartholm.

Den 29-årige svensker, der har været med til at skabe den verdenskendte fildelingshjemmeside The Pirate Bay, har siddet isolationsfængslet siden november sidste år, sigtet for at spille en hovedrolle i Danmarkshistoriens største hackersag.

Se »VIDEO Piratparti afleverer 106.000 underskrifter for at hjælpe super-hacker« hos DR.

Se og deltag i underskriftindsamlingen her.

Fængsling er »helt hul i hovedet«

Ifølge anklagemyndigheden har Gottfrid Svartholm i forening med en 20-årig dansker i 2012 begået elektronisk indbrud hos virksomheden CSC, der varetager det danske CPR-register og politiets databaser.

Begge mænd er varetægtsfængslet, da der ifølge politiet er risiko for, at de kan forhindre eller påvirke efterforskningen, hvis de sættes på fri fod inden sagen kommer for retten senere i år.  

– Jeg mener, og det er der åbenbart også mange andre der enig i, at det er forkert, at holde Gottfrid varetægtsfængslet. De danske myndigheder behandler ham som skyldig selvom han ikke er dømt, siger Rolf Bjerre til Modkraft.

Og tilføjer, at han mener, at argumentet for at opretholde fængslingen er »helt hul i hovedet«, da Gottfrid Svartholm inden han kom til Danmark afsonede i et åbent fængsel i Sverige, hvor han i månedsvis har haft rig mulighed for at have kontakt med omverden.

Læs artiklen »Svensk computeraktivist klager over danske fængselsforhold« hos Modkraft.

Læs artiklen »Grundlægger af Pirate Bay bliver udleveret til Danmark« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce