Annonce

Syrien
13. december 2016 - 14:30

Aleppo: FN frygter for tusindvis af liv efter meldinger om, at regeringsstyrker likviderer kvinder og børn

Mens regeringsstyrker nærmer sig fuld kontrol over det østlige Aleppo, rapporterer FN om, at soldater likviderer tilbageværende civile. FN og Røde Kors frygter for de tusindvis af liv, der er fanget i de områder af byen, der stadig er under oprørernes kontrol. Opdateret: Tirsdag aften skulle der være indgået aftale om evakuering af civile og oprørere.

Kampen om den syriske by Aleppo er stort set vundet af Assads regeringsstyrker, lyder meldingen fra FNs kontor for menneskerettigheder, som har modtaget meldinger om, at 82 civile er dræbt af regeringsstyrker inden for det sidste døgns tid – heriblandt 11 kvinder og 13 børn. 

Mange lig skal angiveligt ligge i byens gader.

»Vi håber inderligt, at meldingerne er forkerte eller overdrevne, da situationen er ekstremt omskiftelig, og det er en stor udfordring at verificere dem. De er imidlertid blevet bekræftet af flere troværdige kilder,« skriver talsmand for kontoret Rupert Colville i en briefing om situationen

Ifølge FN kontrollerer oprørerne nu kun omkring en kvadratkilometer af byen. Mange civile er flygtet i løbet af mandagen efter en række voldsomme bombardementer og beskydninger. Andre er altså blevet skudt på stedet eller arresteret, lyder meldingen fra FN.

Regimets styrker har erklæret, at de har overtaget 99 procent af kontrollen over den østlige del af byen.

Siden juli måned har Assad-regimets styrker med støtte fra russiske styrker holdt det østlige Aleppos indbyggere under mere eller mindre konstant belejring og ofte forhindret nødhjælp at nå frem. I perioden har der været et par kortvarige våbenhviler.

På sociale medier er der meldinger om, at civile i skjul skriver deres sidste farvel, fordi de ikke ved, om de overlever.

Røde Kors har udsendt en appel om, at regeringsstyrkerne sparer de civiles liv.

Den danske journalist Jakob Sheikh har også modtaget meldinger om likvideringer i Aleppo:

Meldinger om evakueringsaftale

Opdatering tirsdag aften:

FNs sikkerhedsråd holder tirsdag aften krisemøde, hvor USAs ambassadør sammenlignede begivenhederne i Aleppo med etniske udrensinger i blandt andet Srebrenica og Rwanda. 

Assad er gået fra belejring til slagtninger, lød det fra den britiske FN-ambassadør.

Ruslands ambassadør nægtede at have ansvar, men kalder det et led i krigen mod terror.

Samtidig melder blandt andet Al Jazeera, at der er indgået en aftale mellem Assad-regimet og oprørerne om, at civile og oprørssoldater kan forlade byen. 

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce