Annonce

International Protest
20. januar 2013 - 14:36

Antifascister sender knyttet næve til Grækenland

I 27 byer over hele verden gik antifascister lørdag på gaden for at støtte kampen mod den stigende højreekstremisme i Grækenland. I København fik landets besatte huse og byguerillagrupper også en hilsen.

Lørdag den 19. januar fandt den største internationalt koordinerede antifascistiske protest i årevis sted i anledning af den stigende højreekstremisme i Grækenland. 

I mindst 27 byer over hele verden var der demonstration i solidaritet med den antifascistiske bevægelse i det kriseramte sydeuropæiske land og i protest mod overgreb på immigranter samt det nyfascistiske græske parti Golden Dawn.

I København mødte omkring 100 mennesker frem foran den græske ambassade med bannere, flag og skilte og hørte taler fra venstrefløjsorganisationerne  Internationale Socialisters Ungdom, Occupy Danmark og Crisis Mirror.

Læs artiklen »Athen kaldte – København svarede« hos Internationale Socialister.

Se og hør talerne fra demonstration foran Den Græske Ambassade i København.

 

Protest mod racistisk mord

I både Moskva og London samlede lørdagens demonstrationer flere hundrede mennesker, mens op mod 10.000 borgere – herunder mange immigranter – ifølge arrangørerne gik på gaden  i Grækenlands hovedstad Athen.

Demonstrationens budskab var på tragisk vis blevet aktualiseret i Athen efter, at en ung pakistanskfødt mand blot to dage forinden var blevet myrdet af to personer med tilknytning til netop fascisterne i Golden Dawn.

– Måske kan dette mord bringe håb om, at disse angreb vil stoppe. Vi protesterer for, at regeringen tager initiativer til at stoppe disse racistiske forbrydelser, fortæller talsperson for en pakistansk græsrodsbevægelse, Javied Aslam, til Reuters. 

Læs artiklen »Racistiske mordere gemte bl.a. flyers fra fascistpartiet i deres hus« hos Modkraft.

Læs artiklen og se billederne »Thousands march in Athens protesting racist attacks in Greece (PHOTOS)« hos RT.

Læs grundlaget for protesten: »A call for international solidarity« fra The Organising Committee of the '19 January – Athens Antifascist City'.

Se optagelser fra demonstrationen i Athen.

 

Solidaritet med besatte huse

I København blev lørdagens demonstration også brugt til at udtrykke en række andre budskaber end det antifascistiske.

Både en taler og flere bannere udtrykte solidaritet med de besatte huse i Athen, som i sidste uge blev ryddet af politiet.

Som tidligere omtalt på Modkraft har rydningerne udløst store protester i Athen, og myndighederne har annonceret, at man ønsker at lukke i alt 40 alternative kulturhuse og besatte tilholdssteder.

Læs artiklen »Efter husrydning: Skud mod regeringskontor« hos Modkraft.

Ved demonstrationen blev der desuden uddelt løbesedler til fordel for »politiske fanger« i Grækenland, ligesom en enkelt person havde medbragt et skilt dedikeret til den nihilistisk-anarkistiske byguerillagruppe Conspiracy Cells of Fire.

Politiet var massivt tilstede ved arrangementet, som forløb uden problemer og varede omkring en times tid.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce