Annonce

Retssag på vej
17. april 2013 - 12:42

Antifascister slipper for terrortiltale

Statsadvokaten rejser tiltale for hærværk, vold, hacking og våbenbesiddelse, men dropper brug af terrorparagrafferne i sag mod syv unge med forbindelse til researchkollektivet Redox.


Statsadvokaten er klar med et anklageskrift mod syv personer fra venstrefløjen, som blev anholdt af Politiets Efterretningstjeneste i 2010 i en sag om overvågning af og vold mod personer på den yderste højrefløj.

Anklagemyndigheden tiltaler aktivisterne for grov vold, hacking, våbenbesiddelse og hærværk.

De tiltalte er ifølge anklageskriftet personer med tilknytning til researchkollektivet Redox, der i knap fire år frem til begyndelsen af 2010 angiveligt har hacket sig til passwords, e-mail korrespondancer og referater vedrørende ikke under 6000 personer, foreninger med videre fortrinsvis med tilknytning til den politiske højrefløj.

– Dette er en alvorlig sag, fordi den handler om systematisk overvågning og registrering af en masse mennesker – alene ud fra deres politiske tilhørsforhold. Desuden er de indsamlede oplysninger tilsyneladende i enkelte tilfælde blevet brugt til at udpege ofre for overfald og hærværk, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.

Læs hele pressemeddelsen her.

Ingen terrortiltale

Samtidig opgiver statsadvokaten at få de unge dømt for overtrædelse af den milde terrorparagraf, som den oprindelige sigtelse lød på.

– Vi mener ikke ud fra de oplysninger, der er kommet frem under efterforskningen, at kunne føre bevis for, at straffelovens § 114f er overtrådt. Derfor er dette ikke en terrorsag, men en straffesag om hacking af oplysninger om personer på grund af deres politiske tilhørsforhold, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Læs artiklen »Syv tiltalt for hacking af højrefløjen« hos Ekstra Bladet.

Læs artiklen »Dropper terrortiltale mod syv unge venstrefløjs-aktivister« hos BT.

»Luften er gået af ballonen«

Researchkollektivet Redox beskriver sig selv som en journalistisk arbejdsgruppe, som siden 2006 har indsamlet og formidlet information om den yderste højrefløj – både i form af artikler, analyser og raporter på hjemmesiden Redox.dk samt som baggrundsinformation til de danske medier.

Gruppens hjemmeside blev lukket i 2011 efter påbud fra Datatilsynet.

Det skete som følge af udgivelsen af raporten »ORG – Logen bag den ekstreme højrefløj«, som afslørede en hemmelig organisation på den danske højrefløj med forbindelse til Den Danske Forening og hooligangruppen White Pride.

Ifølge anklagemyndigheden har gruppen tæt forbindelse til den venstreorienterede aktivistgruppe Antifascistisk Aktion, som bekæmper organiseret racisme og nynazisme. 

– Vi er selvfølgelig rigtigt glade for, at Rigsadvokaten har erkendt, at der ikke var hold i terroranklagerne. Nu venter så en mindre retssag for de resterende forhold, men det er lidt som om at luften er gået af ballonen, udtaler en af de tiltalte aktivister til hjemmesiden ProjektAntifa.

Læs artiklen »Terrorsag mod antifascister droppet« hos ProjektAntifa.

Læs tidligere omtale af sagen her:

Læs artiklen »Adgang forbudt: Redox.dk« hos Modkraft.

»Anti-Fascistisk Aktion: Terroranklage er helt hen i vejret«

»PET: Redox forhindrede retssag mod højreloge«

»Antifascist får forlænget isolationsfængsling«

»300 antifascister krævede PET-fanger løsladt«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce