Annonce

Fagligt
6. december 2013 - 13:41

Blæst om lærlingekrav

En seks meter bred og fire meter høj mur med portrætter af unge, der mangler lærepladser, er hindret bygget på Christiansborg Slotsplads af stormvejr.

I et forsøg på at råbe politikere op har unge aktivister der kalder sig »Byg Danmark op« fredag den 6. december bygget en mur med portrætter af unge, der mangler lærepladser.

De unge havde oprindeligt tænkt sig at rejse en fire meter høj og seks meter bred mur, men kraftig blæst og stormvejr fik lagt en stopper for konstruktionen, så »muren« kun blev omkring en meter høj og nærmest liggende. Selv i den højde havde de unge problemer med blæsten.

– 12.000 erhvervsskoleelever står i dag uden læreplads og virksomheder, der ikke tager lærlinge, biddrager ikke til det fælles ansvar ved at uddanne fremtidens kvalificerede arbejdskraft, siger Ida-Marie Bovbjerg Kristensen, der er talsperson for Byg Danmark op.

Muren blev beklædt med portrætter af unge og pårørende til unge, der mangler lærepladser – og en miniature udgave af muren blev afleveret til Socialdemokraternes ordfører for social dumpning i Folketinget. ¨

Byg Danmark Op mener, at politikerne skal sikre, at virksomhederne tager lærlinge, når de byder på offentlige projekter med bindende uddannelsesklausuler.

De unge mener, at kravet er specielt relevant lige nu, hvor politikerne er i gang med diskussioner om en ny erhvervsskolereform.

Besøg Byg Danmark Ops Facebook-side

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce