Annonce

Fagligt
12. november 2013 - 15:41

Dansk Arbejdsgiverforening anklages for overenskomstfjendtlig handling

Dansk Arbejdsgiverforening bør trækkes i arbejdsretten for overenskomstfjendtlige handlinger, mener formanden for LO Hovedstaden Peter Kay Mortensen. Direktør vil løbe fra indgåede aftaler om bekæmpelse af social dumping, mener han.

»DA-direktør Jørn Neergaard Larsen løber fra de aftaler, fagbevægelsen og arbejdsgiverne har indgået om at bekæmpe social dumping. Derfor bør LO indklage DA for Arbejdsretten for overenskomstfjendtlig handling« skriver Peter Kay Mortensen, der er formand for LO Hovedstaden, på organisationens hjemmeside.

Baggrunden er at Jørn Neergaard Larsen, direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, i en kronik i Berlingske har kritiseret brugen af arbejdsklausuler og kædeansvar imod social dumping på arbejdsmarkedet.

»Men vi har faktisk i vores overenskomster med DA en fælles målsætning om, at komme social dumping til livs«, skriver Peter Kay Mortensen  

»Det undrer mig meget, hvis DA nu løber fra den aftale. Jeg mener faktisk, at der er så groft, at LO bør indklage DA for Arbejdsretten for fagforeningsfjendtlig handling. Tænk hvordan arbejdsgiverne havde reageret, hvis vi i fagbevægelsen havde meldt ud, at vi ikke havde tænkt os at overholde de aftaler, vi har indgået«, skriver han.

Peter Kay Mortensen afviser også Jørn Neergaard Larsens påstande om. at arbejdsklausuler skulle stride imod den danske model og EU-lovgivning.

»Når man fx i offentlige udbud gør brug af arbejdsklausuler, så handler om, at vi skal følge den internationale ILO-konvention 94, som Danmark tilsluttede sig helt tilbage i 1955. Den slår fast, at virksomheder, der udfører opgaver for det offentlige, skal følge de almindeligt gældende løn- og arbejdsvilkår«, skriver formanden for LO Hovedstaden.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce