Annonce

Velfærd
26. februar 2013 - 15:32

EL: Brug SU-demo mod social uretfærdighed

Johanne Schmidt-Nielsen og Enhedslisten opfordrer alle, der er uenige i regeringens asociale politik, ikke kun på uddannelsesområdet, til at møde op til de studerendes SU-demonstration torsdag.

Elev- og studenterbevægelsen har indkaldt til stor demonstration i København på Rådhuspladsen torsdag den 28. februar kl. 15. Demonstrationens formål er at hindre SU-forringelserne, både for gymnasieelever og universitetsstuderende.

Regeringens nyligt fremlagte forslag til kontanthjælpsreform og konkurrenceevnepakke har imidlertid fået Enhedslisten til at opfordre alle, der er uenige i regeringens asociale politik, til at deltage i den planlagte SU-demonstration torsdag.

– Jeg vil opfordre alle, der er uenige med regeringens asociale kurs, til at dukke op, skriver Johanne Schmidt-Nielsen på sin facebook-profil - med tydelig henvisning til kontanthjælpsreform og erhvervspakke.

En uddannelsesdemonstration

Danske Studerendes Fællesråd, der er medarrangør af demonstrationen, slår fast, at demonstrationen er imod en socialt skævvreden SU-reform og intet andet.

– Jeg tror ikke, der er nogen, der er i tvivl om, hvad demonstrationen handler om: SU. Og hvis der er folk, der er utilfredse med andet end det, så er de velkomne til at møde op, men det er en uddannelsesdemonstration, siger Jakob L. Ruggaard formand i Danske Studerendes Fællesråd til Modkraft.

I Enhedslisten er de godt klar over, at torsdagens demonstration vender sig imod SU-forringelser, men partiet finder alligevel anledning til at demonstrere imod den politik, som regeringen i øvrigt lægger op til.

– Jeg synes, at der er god grund til at protestere imod mange af de tiltag, regeringen har gang i. SU-reformen er grund nok. Men det er samtidig en god anledning til at vise sin utilfredshed. Det er jo Ikke kun studerende, men også arbejdsløse og syge, der bliver ramt i øjeblikket. Og jeg synes, man kan bruge den demonstration til at vise sin generelle utilfredshed med regeringens asociale politik, siger folketingsmedlem Stine Brix fra Enhedslisten til Modkraft.

Læs artiklen »Studerende: Morten Ø. er en scumbag« hos Modkraft

Læs artiklen »Elever og studerende varmer op til SU-kamp« hos Modkraft

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce