Annonce

Aarhus
24. maj 2012 - 17:08

Enhedslisten smider byrådsmedlem på porten

Enhedslistens afdeling i Aarhus har bedt partiets byrådsmedlem Jette Jensen trække sig, efter hun har stemt for lukning af flere skoler. Nu vil partiet kæmpe for bevarelse af selvsamme skoler.

Bestyrelsen i Enhedslistens Aarhus-afdeling har besluttet, at Jette Jensen ikke længere kan repræsentere Enhedslisten i Aarhus Byråd og forventer, at hun træder tilbage.

Det står klart efter et ekstraordinært afdelingsmøde onsdag aften den 23. maj.  

Beslutningen er enstemmigt vedtaget, efter at Jette Jensen har nægtet at trække sin støtte til et kontroversielt skoleforlig tilbage – stik imod lokalafdelingens klare anbefaling.

– Sagen handler ikke længere om skoleforligets indhold. Den diskussion er kørt. Det handler om, at hun går imod sin egen afdeling. Det kan vi ikke acceptere, fortæller talsperson for Enhedslisten i Aarhus, Lone Degn, til Modkraft.

Læs »Bestyrelsen i Enhedslistens Århusafdeling opfordrer Jette Jensen til at træde tilbage« hos Enhedslisten Aarhus.

Læs artiklen »Enhedslisten-politiker trodser eget bagland« hos Modkraft.

Ingen kontakt til ex-Byrådsmedlem

Partiets talsperson fortæller, at det ikke har været muligt for lokalafdelingen at få kontakt med Jette Jensen siden det ekstraordinære møde onsdag aften.

Det er heller ikke lykkedes for Modkraft at få kontakt til hende.

Det nu tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten har derimod udsendt en pressemeddelelse torsdag morgen.

Her fastholder hun sin støtte til skoleforliget og siger, at det er bestyrelsen, der har sovet i timen.  

– Jeg tror, at afdelingsbestyrelsen er blevet frustreret over de massive – og naturligvis forståelige – reaktioner, som skolestrukturforliget er blevet mødt med af især forældre i Rundhøjområdet, siger Jette Jensen i pressemeddelelsen ifølge Jyllands-Posten.

– Men bestyrelsen glemmer, at aftalen om ny skolestruktur er indgået på baggrund af et mandat, som er besluttet i kommunalgruppen (i Enhedslisten, red.), og som bestyrelsen har været orienteret om, mener Jette Jensen.

Læs artiklen »Jette Jensen: Slå koldt vand i blodet« hos Jyllands-Posten.

En mail er ikke nok

Den udlægning af sagen afviser Lone Degn.

Hun medgiver, at Jette Jensen har sendt en orienterende mail angående afstemning til skoleforliget til lokalafdelingens kommunalgruppes fælles mailliste.

Men det giver ikke i sig selv mandat til at stemme imod et flertal i hendes egen afdelingsbestyrelse.

– Det er ikke nok bare at sende en mail. En så vigtig afstemning skal ifølge vores vedtægter diskuteres i bestyrelsen og i afdelingen. Og det er ikke sket, siger Lone Degn. 

– Det er en rigtig uheldig sag, som vi gerne ville have været foruden, og der er helt sikkert noget med kommunikationen, som vi kan gøre bedre en anden gang, siger hun til Modkraft.

Vælger Jette Jensen at trække sig, afløses hun af Enhedslistens første-suppleant, Sarah Victoria Bruun.

Kæmper mod skolelukninger

Enhedslistens afstemning i forhold til skoleforliget i Aarhus får ikke direkte konsekvenser for eventuelle skolelukninger, da der i forvejen er flertal for forliget.

Men partiets holdning til sagen er alligevel vigtig.

– Det er vigtigt for os at reagere hurtigt, fordi der lige nu er en bevægelse imod de skolelukninger, der er besluttet i forliget. Vi vil gerne støtte børnene og forældrenes kamp for at bevare skolerne, og derfor er det vigtigt, at det er tydeligt, hvad vi mener, fortæller Lone Degn.  

Særligt idrætsskolen Rundhøjskolen er kommet på dagsordenen, efter at forældre og elever har gennemført flere happenings og demonstrationer.

– Vi har lavet fem tema­grupper, som skal arbejde selvstændigt og koordineres af skolebestyrelsen. Det handler for eksempel om at komme med alternativer, at gøre os synlige og i sidste ende lave et høringssvar, som kan blive en kattelem for politikerne til at lave om på lukningen, siger skolebestyrelsesformand Morten Lyh­ne Pedersen til Aarhus Stifts­tidende i forbindelse med et borgermøde, som samlede 400 mennesker tidligere i denne uge.

Læs artiklen »Rundhøjskolen vil kæmpe for overlevelse« hos Aarhus Stiftstidende.

Læs artiklen »LØB FOR RUNDHØJLIVET« på Rundhøjskolens hjemmeside.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce