Annonce

Lærepladser
4. april 2013 - 13:22

Erhvervsskole barrikaderet

Elever på Københavns Tekniske Skole på Nørrebro har torsdag den 4. april barrikaderet indgangen og nedlagt undervisningen i protest mod manglen på praktikpladser.

Elever på Københavns Tekniske Skoles (KTS) afdeling på Rebslagervej på Nørrebro i København har torsdag den 4. april fra morgenstunden blokeret indgangen til skolen i protest mod manglen på praktikpladser.

Op mod et par hundrede elever deltager i aktionen, hvor indgangene blev blokeret med træbukke, borde og høvlbænke - og en spånplade med påskriften »Danmarks Fremtid«. Eleverne har besluttet at opretholde blokaden indtil andet er bestemt.

Undervisere, der mødte frem, blev budt velkommen med morgenbrød - men ikke lukket ind.

Ved siden af en af de blokerede indgange har eleverne sat bannere op på et hegn, hvor de kræver, at regeringen »må handle nu«. Ved en anden indgang har de opsat malede plader med påskrifterne: »Hvor er vores læreplads?« og »I spilder vores tid«.

Mens eleverne har blokeret undervisningen, har de fået oplæg om praktikpladssituationen af blandt andet faglige repræsentanter.

To hundrede deltagere

Asger Larsen, tømrerlærling og elev på KTS, fortæller til Modkraft, at aktionen er vedtaget på et stormøde for eleverne, hvor utilfredsheden med, hvor svært det er at skaffe praktikpladser, var meget stor.

– Der var mødt omkring hundrede elever frem til mødet, hvilket er en del mere end normalt - og her blev det besluttet at iværksætte aktionen.

Er I ikke bange for at drukne i lærerkonflikten?

– Det handlede jo om at gribe momentum, når der nu var så stor en mobilisering på skolen. Samtidig kan vi jo også godt fornemme, at mange lærere også på de tekniske skoler lige nu frygter, at deres vilkår for undervisning skal forringes - og at kvaliteten af undervisningen dermed bliver dårligere, siger Asger Larsen.

Hvad skal aktionen gøre godt for?

– Vi håber at råbe politikere og erhvervsliv op. Erhvervslivet svigter deres ansvar i forhold til lærepladser. Virksomhederne stiller større og større krav til de ansattes kvalifikationer, men løber fra deres ansvar, når det handler om at oprette praktikpladser, og de bidrager ikke til en løsning. Og politikerne forstår åbenbart ikke, at det er helt uholdbart, at der ikke er praktikpladser. Og det kræver politisk handling - man kan ikke bare overlade ansvaret til de enkelte unge, der kommer ud på arbejdsmarkedet som 16-årige, siger han.

Eleverne på KTS på Rebslagervej holder et nyt stormøde kl. 13.30, hvor de vil diskutere situationen, og om aktionen skal fortsættes.

Opdatering: Stormødet på KTS Rebslagervej kl. 13.30 besluttede ikke at fortsætte blokade og elevstrejke ud over torsdag den 4. april.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce