Annonce

Trepart
25. maj 2012 - 15:33

Fagbosser rykker ud til fyraftensmøder

Faglig uro over udviklingen i trepartsforhandlingerne får LO- og 3F-formænd til at rykke ud til faglige fyraftensmøder.

»Intet er endnu aftalt« proklamerer forbundsformand Poul Erik Skov Christensen i en video,  der er lagt op på 3F's hjemmeside. Udsagnet er et forsøg på at imødegå den uro, som har bredt sig ikke mindst inden for LO-området under optakten til trepartsforhandlingerne mellem fagbevægelse, arbejdsgivere og regering.

Det er ifølge Poul Erik Skov Christensen derfor for tidligt at afgøre, om der skal siges ja eller nej til et eventuelt forhandlingsresultat.

– Det vil forhandlingerne vise. Regeringen vil styrke dansk økonomi. Min opgave har været, at få så mange ting, der gavner vores medlemmer, ind i forhandlingerne som muligt, siger han til 3f.dk

Poul Erik Skov Christensen inviterer nu 3F'erne til debat om, hvad trepartsforhandlingerne skal ende ud med. Det vil ske på en række fyraftensmøder, hvor alle 3F'ere kan møde frem.

Midtjysk fyraftensmøde for alle tillidsrepræsentanter med Harald Børsting

Og LO-formand Harald Børsting skal deltage i et fyraftensarrangement. Det sker efter uro i LO-fagforeninger i Midtjylland, der offentligt har ytret utilfredshed med, at oplægget til trepartsforhandlinger er kommet til at handle om længere arbejdstid i stedet for indfrielse af løfter til fagbevægelsen før valget.

LO Region Midtjylland har derfor indkaldt til et landsdækkende fagforeningsmøde i Horsens den 1. juni.

Men det har også sagt ja til at mødes med Harald Børsting - og inviteret alle LO tillidsrepræsentanter i regionen med til et møde, der finder sted den 4. juni i Århus.

Magistre imod forlængelse af arbejdstid

Det er ikke kun inden for LO, at utilfredsheden med en eventuel forlængelse af arbejdstiden har bredt sig. Dansk Magisterforening har også vedtaget en udtalelse, der vender sig imod længere arbejdstid.

– Generelt synes vi, det er noget pjat at tale om et øget arbejdsudbud i en tid, hvor der er stor ledighed blandt vores medlemmer. Særligt bekymret er vi over dimittendledigheden. Derfor vil vi til trepartsforhandlingerne hellere forhandle om indsatser, der kan få vores ledige medlemmer i arbejde, fx en ret til orlov, som vi ved, mange af vores medlemmer gerne vil have, og som kunne skabe plads til vikarer, siger Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening.

Hun ved dog ikke, om utilfredsheden vil betyde, om foreningen vil være repræsenteret på fagforeningskonferencen den 1. juni.

– Jeg har ikke selv mulighed for at deltage, og jeg ved ikke, om der kommer andre. Det er noget vi tidligst tager stilling til tirsdag, siger hun til Modkraft.dk.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce