Annonce

Folketingsåbning
23. september 2014 - 17:09

Fagforeninger lader »folket åbne Tinget«

I stedet for demonstration vil fagforeninger og miljøorganisationer i år hilse et nyt folketingsårs velkomment med konferencen »Folket åbner Tinget«.

Folketinget vil i år ikke blive mødt af en faglig demonstration, der stiller krav, når en ny folketingssamling indledes den 7. oktober. 

En række lokale fagforeninger og uddannelsesorganisationer har i stedet indkaldt til en konference hos Dansk EL forbund i Tikøbgade på Nørrebro, der holdes en uge før folketingsåbningen, helt præcis trisdag den 30. september i Korsgadehallen på Nørrebro.

»Folket åbner Tinget« kaldes konferencen. Og den er arrangeret i erkendelse af at det er svært at mobilisere til en bredere folkelig demonstration foran Christiansborg, erkender Hans Henrik Samuelsen, der er tovholder for den alternative folketingsåbning:

– Det er generelt svært at mobilisere folk, især hvis man har positive og konstruktive budskaber. Det er nemmere, når man har en sag, man er imod, siger han til Modkraft.

Konferenceformen er dog ikke kun et fravalg, men også et tilvalg for at sikre en dialog mellem græsrødder og politikere, forklarer han.

– Demonstrationer er envejs-kommunikation. Vi vil gerne sikre en dialog – men på græsrøddernes præmisser. Politikere kan på konferencen erklære sig enige eller uenige med de krav, der stilles, siger Hans Henrik Samuelsen.

Konferencen vil starte med, at Folketingets formand Mogens Lykketoft overdrage ledelsen af Tinget til journalist og forfatter Knud Vilby. Derefter vil der være oplæg om blandt andet velfærd, uddannelse, arbejdsmarked og økologisk omstilling – men også masser af muligheder for selv at deltagerne selv kan komme til orde.

Konferencen holdes fra klokken 10 til 15 – der er et deltagergebyr for fagforeninger, men frivillige organisationer og studerende kan deltage gratis.

Bag konferencen står blandt andet en række lokale 3F afdelinger, Græsrøddernes Netværk for Bæredygtig omstilling, Danske Studerendes Fællesråd og Noah. Anbefalere er blandt andet Danske Underviserorganisationers Samråd (DUS) og Det Økologiske Råd.

Læs mere på hjemmesiden for Folket åbner Tinget

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce