Annonce

Solidaritet
17. september 2015 - 9:07

Flygtningenetværk dannet i Aarhus

Omkring 60 mennesker mødte frem, da flygtningenetværket Welcome to Aarhus tirsdag aften blev dannet. Netværket lægger sig i forlængelse af det allerede eksisterende initiativ Welcome to Denmark.

Omkring 60 mennesker havde tirsdag den 15. september fundet vej til Foreningernes Hus i Gellerupparken lidt uden for Århus for at danne netværket Welcome to Aarhus.

 Initiativet har til formål at være et åbnet netværk for folk i Århus, der gerne vil hjælpe flygtninge, og lægger sig i forlængelse af det allerede eksisterende Welcome to Denmark.

På mødet handlede det om, at dem der deltog selv skulle komme med deres idéer, understregede talsperson Trine Simmel tirsdag aften overfor TV2 Østjylland:

– Det er netop for at høre, hvad er det, århusianerne gerne vil hjælpe med, altså hvor er det, de gerne vil hjælpe. Er det ved indsamlinger? Er det ved at tage ned og give dem en krammer?

Læs »Vil organisere hjælpen til flygtninge« hos TV2 Østjylland

Om mødets forløb fortæller talsperson Hanna-Louise Schou Nielsen:

– Der er blevet nedsat forskellige åbne udvalg, som kan arbejde med lige præcis det, de gerne vil. Blandt andet bliver der arbejdet på at samle ind til asylcentre og på en demonstration i Århus op til Folketingets åbningsdag, ligesom der allerede er planlagt i København.

Opfordrer ikke til ulovligheder – men tager heller ikke afstand

I forhold til spørgsmålet om at hjælpe flygtningene med ulovlige midler som transport eller overnatning, fastslår Hanna-Louise Schou Nielsen, at det ikke er noget, man vil opfordre til – men at det heller ikke er noget, man vil tage afstand fra.

– Det var ikke noget, der blev diskuteret på mødet, så det er ikke noget, vi har taget stilling til. Men vi lægger os op af Welcome to Denmarks paroler, som giver plads til at hjælpe flygtninge med overnatning og transport, siger Hanna-Louise Schou Nielsen til Modkraft.

– Vi opfordrer ikke aktivt til ulovligheder, men har forståelse for det. Folk må hjælpe på den måde, de finder rigtig, slutter Hanna-Louise Schou Nielsen.

Besøg Welcome to Aarhus' Facebook-side

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce