Annonce

Demonstration 2. oktober
1. oktober 2012 - 10:03

Folketingets åbning mål for faglig vrede

Fagligt aktive fra hele landet deltager, når græsrødder tirsdag indtager Christiansborgs Slotsplads med krav om en »solidarisk finanslov«.  

Økonomisk støtte, praktisk hjælp og anbefalinger strømmer ind fra fagforeninger og uddannelsesorganisationer over hele landet til det uafhængige netværk af græsrødder, der står bag en demonstration mod velfærdsforringelser ved Folketingets åbning tirsdag den 2. oktober.

Således arrangerer fagforeningen 3F fælles bustransport fra Aalborg, Randers, Esbjerg og Vejle til protestarrangementet, hvor formanden for FOA, Dennis Kristensen, blandt andet holder tale. 

– Hele forløbet er et klart bevis på, at det nytter at gøre noget og organisere sig, og vi håber, demonstrationen den 2. oktober bliver startskuddet til en bred folkelig og faglig bevægelse, der kan lægge pres på regeringen, så den kommer tilbage på sporet og gennemfører en solidarisk finanslov, udtaler talspersonen Jonathan Simmel.

Læs artiklen »10 fagforbund angriber den røde regering« hos Politiken.

Læs om begivenheden »Demonstration ved Folketingets Åbning« i Modkrafts kalender.

Det store klimaks

»2. Oktober«-initiativet forsøger over en bred kam at samle arbejdsløse, studerende, lærlinge, lønmodtagere, fleksjobbere, hjemløse og andre, der bliver ramt af regeringens politik.

Initiativet udspringer af en utilfredshed med regeringens reformer af skat, førtidspension og fleksjob sammen med de borgerlige, og aktivisterne har de seneste måneder stået bag ugentlige demonstrationer forskellige steder i København under overskriften »Lørdag for Lighed«.

Læs artiklen »Bred venstrefløjsalliance for rød finanslov« hos Modkraft.

Det store klimaks bliver demonstrationen tirsdag.

For at skabe opmærksomhed omkring arrangementet, blev der lavet et såkaldt »massefald« på Københavns Hovedbanegård allerede søndag den 23. september.

Se massefaldet på Københavns Hovedbanegård.

 

Desuden er der produceret en større mængde papkasser, som oprindelig var tænkt som en slags reklame for demonstrationen.

Kontroversielle papkasser

Papkasserne skal symbolisere konsekvenserne af regeringens politik – at nedskæringer i velfærd kan føre til hjemløshed.

Læs artiklen »Massefald, papkasseboliger og faglige mobiliseringer« hos Modkraft.

Happeningen blev dog forhindret af politiet, der mente, at ubemandede papkasser spredt over hele byen ville udgøre en »sikkerhedsrisiko«.

– Jeg kan ikke forstå, hvordan tomme papkasser kan udgøre et sikkerhedsproblem. Politiet ved jo, hvem der har sat dem op, og det vil være tydeligt for enhver, at der er tale om en happening, fortæller Anna Rytter, der har taget initiativ til happeningen, i en pressemeddelelse.

Og fortsætter:

– Men sagen er så vigtig, at vi fortsætter uanset politiets udmeldinger. I stedet for at blive spredt i København, sætter vi papkasserne op foran Christiansborg. Der vil de i hvert fald være mandsopdækkede af de mange mennesker, der er kommet for at demonstrere imod konsekvenserne af regeringens politik.

Papkasserne er blevet udsmykket på forskellig vis, og den odenseanske kunstner Hans Chr. Arnklit har ligefrem gjort lavet skulpturer af materialet.

– Jeg bidrager til happeningen med tre skulpturer, lavet af 24 papkasser med fotos af odenseanske hjemløse. Den eneste risiko, min kunst udgør, er risikoen for, at folk bliver klogere på, hvad hjemløshed er, siger Hans Chr. Arnklit.

Se indslag om papkasserne. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce