Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Koncert
12. maj 2016 - 17:52

Gammel ungdomshuspunker vil skrive rockhistorie

Den garvede ungdomshuspunker Sune Kølster realiserer en 10-årig drøm, når han udgiver albummet »The Rock History«, som han betegner som en rejse gennem rockhistorien. Han inviterer desuden til releasekoncert  i København med gæsteoptrædender af blandt andet punkpioneren Peter Peter.

Sex, drugs and rock’n’roll. Sådan lyder det kendte udtryk, der anført af den engelske rock and roll-sanger Ian Dury blev kendetegnet for generationen af rodløse rockmusikere, der indtog teenageværelserne med storm 

Men udtrykket er også fundamentet for ungdomshusveteran Sune ’Køter’ Kølsters aktuelle plade »The Rock History«, som han spiller releasekoncert for i Pumpehuset på lørdag.

Pladen er ifølge Sune Kølsters en kronologisk gennemgang af rockmusikkens historie, der bevæger sig lige fra det 50’erne rock’n’roll over til 60’ernes psykedeliske rock og videre over i 80’ernes punkoprør og tung metal.  

– Jeg har bevæget mig meget i punkmiljøet, hvor folk er meget genrekonservative. Men jeg har også altid haft en idé og lyst til at lave en plade, hvor alle de fedeste genre i rocken blev samlet i et værk, fortæller Sune Køster, der for 10 år siden skrev de første tre sange til albummet.

De fik titlerne ’Sex’, ’Drugs’ og ’Rock’nRoll’.

Det første var et punk-nummer, det andet metal og det sidste var klassisk rock’n’roll. 

Hjælp fra venner i Ungdomshuset til finansiering

Fra den første idé for 10 år siden til releasekoncerten på lørdag, har Sune Kølster måttet kæmpe en del kampe for at pladen kunne blive en realitet.

Uden hverken pladeselskab, fonde eller promotion i ryggen har der været en del at få til at gå op.

Heldigvis kunne han trække på gamle bekendtskaber og erfaringer fra sin fortid i Ungdomshuset på Jagtvej 69, hvor han blandt andet spillede i punkgruppen Guddommelig Galskab. 

– Jeg har jo lidt været i mesterlære i Ungdomshuset. Det er der, jeg har lært at sætte ting op og at sige: jamen okay – vi har ikke en skid, og der er ikke nogen, der gider at booke os eller gøre noget som helst for os, lad os gøre det hele selv, siger han.

Det er blandt andet bekendtskaber fra ungdomshusmiljøet, der har været med til at dele og støtte hans kickstarter-kampagne, hvis succes var essentiel for realiseringen af pladen. 

Legendariske navne gæster koncerten

På lørdag kulminerer 10 års tanker og energi så i Pumpehuset, hvor man kan opleve Sune Kølster sammen med blandt andet tidligere guitarist i et af Danmarks første punkbands, Sods, Peter Peter og guitaristen Joachim Svensmark.

Pladen er produceret af Flemming Rasmussen, der tidligere har produceret for både Metallica og Sort Sol.

Flere fremtrædende musikere gæster desuden pladen, herunder Anders Koppel fra Savage Rose på orgel og den svensk/amerikanske metalguitarist Andy La Rocque fra King Diamond og Death. 

Og Sune Kølster er begejstringen ikke til at skjule:

– Det er så sindssygt et højt kunstnerisk niveau, der er. Og det er så fedt, fordi det er den der kombination jeg elsker og altid har drømt om af undergrundsmiljøets sitrende energi og nerve og de vildeste musikere, jeg overhovedet kender. Musikalsk set og oplevelsesmæssigt, så tror jeg, at det bliver fuldstændig crazy.

Se mere om koncerten i Pumpehuset her 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce