Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Festivalguide
31. maj 2016 - 15:47

Gider du ikke Distortion? 'Udkantsbyen' Vordingborg er måske noget for dig

Vordingborg er i øjeblikket mest kendt for at huse flygtninge og asylansøgere på en kasserne og for store villaer til en billig penge. Men er du ikke til Distortion eller andre mainstream-festivaller, byder Vordingborg-området på det sydlige Sjælland på en baghavefestival og garagerock på et gammelt fort.

Distortion og storbyfestivalens konstante nationale omtale overdøver alt, hvad der sker i resten af landet.

Alle landets medier klapper den samme gris og glemmer helt byer som Vordingborg, som sidst blev set på forsiden af Politiken i marts, fordi udkantskommunen havde strandvejsvillaer til pebernødder. 

Men hvad sker der egentlig i stationsbyen, der ligger lige før Lolland og Falster, når flygtningene prøver at undgå at blive huset i byens kasserne og de eneste tilflyttere er børnefamilier, der risikerer at få psykedeliske spidsnøgenhatte og stinkende ramsløg under fødderne?

Midsommerfestival i Præstø D. 17.6 - 18.6 2016

Præstø gjorde sig bemærket, fordi Hotel Frederiksminde modtog en udkants-Michelin-stjerne for sin enkle madlavningsfilosofi.

Men Præstø er en lille æske, som gemmer på mange flere hemmelige herligheder end blot en smagsoplevelse for forbipasserende foodies.

Midsommerfestivalen lægger for tredje år i træk græsplæne til en to-dages intim baghavefestival for enden af byens hovedgade, hvor lokale med høje ambitioner og fede friske frivillige, flasker en fantastisk festival.


Foto: Mads Ogstrup Nielsen

Her bespises gæsterne og de frivillige af pendlerbyens lokale kogemand Jimmy Duevang, som har slået sine folder på Michelin-restauranter og er folkekær på grund af sine rablende billige bistroretter, som udkonkurrere ældremaden.  

Midsommerfestivalen har lagt scene til musikbranchens nye børn i klassen og har tidligere haft artister som The White Album, De Underjordiske og Velvet Volume på terrassen.

Men i år spiller de anmelderoste bands The Entrepreneurs samt gadepoeterne fra Folkeklubben og dansk hiphops Dr. Livingstone Mund De Carlo, som med sit hurtige løb på stemmebåndet trækker det sidste af festivalens stik.

GUTTER ISLAND på Masnedø Fortet D. 18.8-21.8

Hvad er Gutter udover en rendesten?

Rockabillies, iført trøjer med hvepse-stribede-skydeskiver og dødningehoveder, ses ofte overalt på landets festivaler og i storbybilledet.  

Og hvert andet år ruller en gruppe garagerockentusiaster fra København, regionsspillestedet Stars og Gimle i Roskilde NATO-ståltråden sammen på første verdenskrigs-turistøen Masnedø.

Det gør de for at grave en stor rendesten, som skal lede en regnbyge af syrerock ud over publikum.


Spids Nøgenhat på Gutter Island 2015. Foto: Per Lange

Gutter Island handler om at udbrede garagerockkulturen, moonshinen, BBQ-smoker, selebukser og det bedste alkohol, der nogensinde er kommet ud af Italien: Fernet Branca - som for resten kan kurere kolera, diarre, pigers menstruation og tømmermænd.

Gutter Island hejser cirkustelte for bl.a. The Ringo Jets og Fribytterdrømme samt meterlange barer og madboder.

Picnictæppet og græsset er skiftet ud med et underlag af læderjakker, ølsjatter, cigaretaske og pulled-pork rester, hvor frivillige og festivalgæster i fællesskab sidder sammen i sydhavssolens sommerregn og spiser med mågerne og tørrer saucen af munden med pin-up tatoveringerne på armen. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce