Annonce

Gaza
16. november 2012 - 16:30

Hamas-leder dræbt trods udkast til våbenhvile

Israelsk drab af Hamas-lederen Ahmed Jabari skete selv om forhandlinger om våbenhvile var i gang, siger israelsk aktivist.

Israelsk militær dræbte onsdag den 14. november den palæstinensiske organisation Hamas' militære leder, Ahmed Jabari, selv om der var forhandlinger om våbenhvile igang.

Ahmed, der blev dræbt ved et præcisionsangreb fra luften, modtog umiddelbart op mod attentatet et udkast til en aftale om en våbenhvile med Israel, siger en fredaktivist til den israelske avis Haaretz.

Udkastet skulle blandt andet indeholde aftaler om midler »til at opretholde våbenhvilen i tilfælde af en opblussen [af kampe] mellem Israel og forskellige fraktioner i Gaza«, siger Bershon Baskin, der har fungeret som mægler i forhandlinger mellem Israel og Hamas i forhold til løsladelsen af en kidnappet israelsk soldat.

Angrebet på Ahmed Jabari blev indledningen til det israelske militærs massive angreb ind over Gaza striben, der siden har kostet adskillige civile livet. De israelske angreb er ifølge de israelske myndigheder svar på angreb med missiler afsendt fra den Hamas-kontrollerede Gaza-stribe ind over Israel.

Men Baskin beskylder Israels militær og regering for unødig blodudgydelse. Han siger til avisen Haaretz, at »dette blod kunne være blevet sparet.«

Baskin siger, at Jamal »ikke var en engel eller en retfærdig fredens mand,« men at »mordet også dræbte muligheden for at opnå en våbenhvile«.

Læs mere hos hjemmesiden businessinsider.com

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce