Annonce

Mexico
13. september 2016 - 12:13

Her forsøger 12-årig at stoppe demo mod homoægteskaber

»Jeg hader folk, der hader,« fortæller en dreng, efter han trodsede 11.000 demonstranter, der marcherede mod homoægteskaber i Mexico. Billede af episoden går verden rundt. Se det i artiklen.

I den mexicanske by Celaya var over 10.000 mennesker i weekenden på gaden for at protestere mod et forslag om at lovliggøre ægteskaber mellem homoseksuelle.

Ifølge det mexicanske medie Regeneracion stod organisationen Frente Nacional por la Familie (Den nationale front for familien) bag demonstrationen - en gruppe, der beskrives som en blanding af civile og religiøse organisationer.

Demonstranterne fik dog selskab af en dreng, der, ifølge mediet, er omkring 12 år gammel. Billedet af drengen er siden beskrevet i medier verden over.

 

Fotografen Manuel Rodríguez forklarer til regeneracion.mx, at han først troede, drengen legede. Men han talte med ham efterfølgende, og drengen svarede:

- Jeg har en onkel, der er bøsse. Og jeg hader folk, der hader.

Titusinder var på gaden landet over for at protestere mod præsident Enrique Peña Nietos forslag om at gøre homoseksuelle ægteskaber lovlige i hele landet. Det er foreløbigt kun lovligt i en række af landets 31 stater.

I byen Querétaro samledes alene 40.000 mennesker mod forslaget, skriver The Guardian.

Ifølge avisen erklærede landets højesteret sidste år, at det er imod forfatningen at forbyde homoseksuelle ægteskaber.

Sidste år gik et billede af den svenske aktivist Tess Asplund også verden rundt, da hun stillede sig i vejen for en nazidemonstration. Et billede af kvinden Leshia Evans fik også stor opmærksomhed, da hun trodser kampklædte betjente og senere bliver anholdt.

Læs Leshia Evans beskrive baggrunden for hendes protest hos The Guardian.

Læs Modkrafts historie om et tidligere overfald på Tess Asplund her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce