Annonce

Internetfrihed
26. april 2012 - 16:46

It-folk: ACTA er ikke død endnu

IT-aktivister tager EU-parlamentets liberale gruppes forsikringer om at stemme nej til ACTA-aftalen i juni med et gran salt.

Gårsdagens udmelding fra Venstres Jens Rohde om, at den liberale gruppe i Europaparlamentet sammen med de socialistiske, grønne og socialdemokratiske grupper vil levere de afgørende stemmer til at stemme den kontroversielle ACTA-aftale ned, bliver mødt med både begestring og skepsis fra IT-aktivister.

»EU-parlamentet er en usikker størrelse, så intet er afgjort, før afstemningen har fundet sted, og meget kan ske på kort tid, som vi allerede har set. Jens Rohde siger, på vegne af den liberale gruppe, at de ønsker en genforhandling af aftalen«.

Det skriver StopACTA.nu, Bitbureauet, PROSA og IT-politisk Forening i en fælles udtalelse.

Og det kan betyde, at ACTA snart kommer igen i muteret form, mener de.

ACTA bliver næppe det sidste

– Den liberale gruppe har før været splittet i sin stemmeafgivelse, så det er afgørende for de europæiske tilhængere af et frit internet at fastholde vores respektive liberale parlamentsmedlemmer fast på den beslutning, uddyber Mikkel Nonboe fra Prosa til Modkraft. 

Han opfordrer alle til at skrive til Jens Rohde, for at huske ham på gårsdagens løfte.

Læs mere hos STOPACTA

Selvom aftalen bliver stemt ned, mener IT-aktivisterne, at sandsynligheden for nye lignende tiltag er stor.

»Efter SOPA og PIPA blev lagt på hylden i USA, har vi set flere nye og endnu værre tiltag, som truer internetfriheden – senest den såkaldte CISPA«, skriver de fire foreninger og tilføjer:

»Fortalerne for en stærk ophavsret og modstanderne af det frie internet har stor magt, og vil fortsat kunne bruge piratkopieringens skræmmende spøgelse til at få gennemført nye love og regler, som ikke vil afhjælpe noget problem, men til gengæld vil betyde nye angreb på internettet og dets brugere«.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce