Annonce

SF og Enhedslisten:
15. juni 2012 - 15:22

København skal boykotte bosætter-varer

SF og Enhedslisten på Københavns Rådhus vil forbyde varer, der er produceret i de ulovlige israelske bosættelser. Naturlig forlængelse af vores etiske kodeks, mener partierne.

Slut med frugt, kaffe og andre bosættervarer i de københavnske institutioner.

I hvert fald, hvis det står til Enhedslisten og SF, der nu i fællesskab stiller forslag om, at ingen led i Københavns Kommune fremover må købe varer, der er produceret i de ulovlige israelske bosættelser på den besatte Vestbred i Palæstina.

»SF og Enhedslisten mener, at det er uansvarligt og umoralsk at understøtte ulovligheder og undertrykkelse. Som hovedstad og landets største arbejdsplads kan vi i kommunen gøre en reel forskel ved at tydeliggøre en afstandtagen til de ulovlige bosættelser«, fremgår det blandt andet af begrundelsen for forslaget.

- På Vestbredden har jeg set, hvordan bosættelserne konstant inddæmmer palæstinensisk jord. Området skæres op af mure, der umuliggør en fremtidig palæstinensisk stat. Det er helt uhørt, at kommunen skal bruge skattekroner på at støtte det via vareindkøb, siger Signe Færch (EL).

Vil ikke sponsorere overgreb

Initiativet sker på baggrund af udenrigsminister Villy Søvndals nylige annoncering af en mærkningsordning, der skal tydeliggøre overfor forbrugerne præcis hvilke varer, der er produceret i Israel og hvilke, der er produceret i de ulovlige bosættelser.

Når mærkningsordningen træder i kraft, giver det en enestående mulighed for at gå en stor bue udenom bosættervarer, mener Neil Stenbæk Bloem (SF).

- Københavnernes penge skal ikke bruges til støtte overgreb på det palæstinensiske folk. Forslaget er en naturlig forlængelse af de etiske kriterier, der allerede ligger i indkøbspolitikken, udtaler han med henvisning til kommunens nye etiske kodeks om at deres leverandører skal overholde internationale konventioner.

Læs artiklen »Minister vil mærke varer fra israelske bosættelser« hos Berlingske Tidende

Og det bakker Enhedslisten op om.

- Hidtil har det været svært at se, om varerne var produceret i bosættelserne eller i selve Israel. Nu får vi den mulighed med mærkningsordningen, og så er der ingen undskyldning for ikke at handle på det, påpeger Signe Færch.

Læs artiklen »ISS leverer vagter til ulovlige bosættelser« hos Modkraft

Forslaget skal efter planen behandles for åbne døre på næste møde i Københavns Borgerrepræsentation onsdag d. 20. Juni.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce