Annonce

Kamp for rettigheder
12. november 2012 - 15:01

Kurdisk borgmester sultestrejker

Borgmester og andre politikere støtter aktivt op om 700 fængselsindsatte, der på anden måned nægter at indtage mad i protest mod behandlingen af Tyrkiets kurdiske mindretal.

700 politiske aktivister af kurdisk oprindelse, der siden den 12. september har sultestrejket i deres fængselsceller i Tyrkiet, får nu opbakning fra flere fremtrædende politikere.

Borgmesteren i byen Diyarbakir, Osman Baydemir, har sammen med fem kurdiske politikere i det tyrkiske parlament besluttet at gå aktivt ind i sultestrejken for at lægge pres på de tyrkiske myndigheder.

Aktionen er blevet tolket som en støtte til den fængslede leder for det forbudte kurdiske arbejderparti, PKK, Abdullah Öcalan, men har ifølge en dansk støtteside også til formål generelt at skabe opmærksomhed om behovet for »en demokratisk og fredelig løsning af det kurdiske spørgsmål«.

Fra Danmark støtter en række venstrefløjspolitikere op om kampagnen, der hedder »Break The Silence« og blandt andet består af en online-underskriftindsamling.

Besøg den danske Facebook-side »Break the silence«.

Læs artiklen »Turkey MPs join hunger strike for Ocalan« hos Al Jazeera.

Læs artiklen »Prominent Kurdish politicians join prisoner hunger strike in Turkey« og se linksamling om sultestrejken hos Ekurd.net.

Online underskriftindsamling for de fængslede kurderes rettigheder.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce