Annonce

happening
1. november 2012 - 15:08

Kvinder i hele landet, hold fri!

Hvis der skal kompenseres for den manglende ligeløn i Danmark, kan kvinderne holde årets sidste arbejdsdag i dag, den 1. november. Det mener FOA, som efterlyser initiativ fra regeringen.

»Hold fri resten af året«.

Sådan lyder budskabet fra fagforeningen FOA til de danske kvinder i anledning af det årlige protestarrangement »Kvindernes Sidste Arbejdsdag«, som skal sætte fokus på den manglende ligeløn mellem kønnene i Danmark.

Bag initiativet står FOA, HK, 3F, Socialpædagogerne og Det Nationale Ligelønsnetværk, som markerer dagen med aktioner over hele landet.

– Ligesom de seneste år ønsker vi i FOA at sætte fokus på det åbenlyst urimelige i en lønforskel på 18 procent. Og den bedste måde at illustrere det på, er ved at forestille sig, at kvinderne kompenserer for deres lavere løn ved at arbejde 18 procent mindre og holde fri fra den 1. november og resten af året, siger FOAs formand Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Læs FOAs pressemeddelse »FOA til kvinderne: Hold fri resten af året« her.

Regeringen gør intet

Det er tredje år i træk, at der holdes »Kvindernes Sidste Arbejdsdag« og siden initiativet startede, er der kommet en ny regering.

Det har dog ikke betydet noget for skævheden i lønnen, lyder kritikken.

Ifølge konsulent hos FOA, Lise Johansen, er der ikke sket væsentlige tiltag på ligeløns- og ligestillingsområdet under den nye regering.

– Overhovedet ikke! Der har været snak om øremærket barsel til mænd, men det er havnet i en syltekrukke. Der er heller ikke sket væsentlige ændringer i ligelønsloven. Der er overhovedet ikke lagt op til, at man vil arbejde for lige løn for arbejde af samme værdi, siger hun til Modkraft.

FOA-formand Dennis Kristensen mener at der er brug for en koordineret indsats på området og understreger samtidig, at det er helt essentielt, at regeringen og arbejdsmarkedets parter forpligter sig til at arbejde for ligeløn.

– Vi ved en hel masse om lønforskellene i Danmark. Det er veldokumenteret af både EU og Lønkommissionen. Men indsatsen er spredt fægtning, og udviklingen sker i sneglefart. Hvis vi for alvor skal gøre noget ved løngabet, er det nødvendigt, at alle forpligter sig til at arbejde frem mod et ambitiøst mål, siger Dennis Kristensen.

Læs artiklen om sidste års initiativ »Hey kvinder! Juleferien starter i dag« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce