Annonce

Fagligt
20. november 2013 - 12:59

Lærlinge laver bannerdrop på uddannelsesmesse i Forum

Omkring 30-40 lærlinge fra tekniske skoler i Københavnsområdet har onsdag den 20. november lavet bannerdrop ved en uddannelsesmesse i Forum på Frederiksberg for at støtte strejkende aalborgensiske erhverskoleelever og med krav om lærepladser.

Klokken 12.00 mødtes omkring 30-40 lærlinge, der enten er i skolepraktik eller i gang med et skoleforløb i deres lærlingeuddannelse, på Rosenørns Alle ved messehallen og koncerthuset Forum, der fra den 19. - 22 november afholder en uddannelsesmesse med for københavnsområdet unge.

Med sig har de tre bannere, alle monteret på stænger beregnet på optog. Men efter lidt snak pilles det ene banner af stængerne, pakkes ned i en rygsæk - og smugles ind i messehallen, hvor hundredvis af unge cirkulerer mellem stande for forskellige uddannelser og skoler.

Lærlingene går op på en balkon i den ene side af hallen og ruller banneret, hvorpå der står »Lige løn for lige arbejde - også for skolepraktik«, ud. Umiddelbart vækker det ikke opsigt i mylderet af liv nede i salen.

Det er først, da lærlingene i kor begynder at råbe »Lærepladser her og nu« at opmærksomheden rettes mod balkonnen.

Uden for hallen har andre lærlinge opsat de to andre bannere over for udgangen.

Strejke på erhvervskole i Aalborg

Baggrunden for aktionen er støtte til en strejke blandt erhvervsskoleelever i Aalborg, der er startet onsdag. Skolepraktikelever i København - de tekniske skoler på Rebslagervej, Nørrebro, og Sukkertoppen, Valby - Glostrup og Rødovre har onsdag sluttet sig til strejken - og det er elever fra erhvervsskolerne herfra, det supplerer strejken med banneraktionen.

– Aalborgenserne har fået nok af meningsløse uddannelsesforløb og en løn på kun 40 kroner i timen, fortæller en af de københavnske aktivister Modkraft.

– Nu vil vi støtte deres strejke og fortælle de unge på messen, at det er meget mærkværdigt at blive opfordret til at tage uddannelser, hvis man ikke har mulighed for at færdiggøre dem, siger hun.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce