Annonce

pinkwashing
28. marts 2012 - 18:05

LGTB afviser israelsk charmeoffensiv

USA: Sammenslutningen for bøsser, lesbiske og transkønnede i Seattle aflyser møde med israelske homoseksuelle, fordi mødet er sponsoreret af højreorienteret zionistisk organisation. Vi vil ikke medvirke til propaganda, siger aktivisterne.

Den 15. marts aflyste sammenslutningen for bøsser, lesbiske og transkønnede (LGTB) i Seattle et møde med en delegation fra den israelske LGTB-bevægelse.


Det skete efter, at det kom frem, at organisationen Stand With Us (SWU) er initiativtager til - og hovedsponsor bag - LGTB Israels tur til USA.


Ifølge den jødiske fredsbevægelse Jewish Voice For Peace er organisationen reaktionær og dybt højrereligiøs. Og de bruger israelske homo-aktivister til det ene formål at få Israel til at fremstå langt mere tolerant end sine arabiske naboer.


Zionismen males lyserød


SWU udnytter LGTB-bevægelsen på kynisk vis for at flytte fokus fra de mange brud på menneskerettighederne i Palæstina, mener Stefanie Fox, som er Jewish Voice For Peaces talsperson i Seattle.


– Formanden har tidligere udtalt, at orkanen Katrina ramte New Orleans som straf for en forestående Pride Parade. Deres bagtanker har intet med homoseksuelles rettigheder at gøre, skriver hun blandt andet i en kronik i Seattle Times.


Læs kronikken Sponsors of Israeli group weren't here for open dialogue hos Seattle Times


Den homovenlige re-branding er, ifølge hendes organisation, en del af en større strategi fra den højrezionistiske fløj.


En såkaldt »Pinkwashing« af Israel.


»I 2006 lancerede det israelske udenrigsministerium "Brand Israel"-kampagnen i et stadig mere desperat forsøg på at aflede opmærksomheden fra behandlingen af palæstinenserne. Homoseksuelle bliver en ufrivillig del af den propaganda, når de bruges til at fremme ideen om, at Israel er en sikker havn for alle LGBT-personer«, skriver Jewish Voice For Peace.


Læs hele pressemeddelsen her


Statsstøttet charmeoffensiv


Det er, ifølge Jewish Voice For Peace, et demokratisk problem.


Især set i lyset af, at ortodokse jøder i Israel som udgangspunkt fordømmer homoseksualitet. Og at størsteparten af de israelske parlamentsmedlemmer ikke støtter ægteskab for personer af samme køn.


Læs kronikken Israel and ‘Pinkwashing’ hos New York Times


Et af de mere kendte forsøg på pinkwashing skete i forbindelse med flotillen af skibe til Gaza i juni 2011.


På en YouTube-video hævdede en ung mand, at han blev nægtet at være aktivist på et gazaskib, fordi han var homoseksuel. Til trods for at repræsentanter fra blandt andre Queers Against Israeli Occupation var til stede på flere af skibene.


Historien blev tilbagevist, da journalister på den pro-palæstinensiske hjemmeside Electronic Intifada afslørede, at manden i videoen er israelsk skuespiller, der tidligere har arbejdet for det israelske parlament.


Læs artiklen Israeli actor in anti-Gaza Flotilla pinkwashing video identified hos Electronic Intifada 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce