Annonce

SUF
6. marts 2012 - 18:03

Liste Ø sætter SUF på plads

Forretningsudvalget i Enhedslisten kalder ungdomsorganisationen SUF til orden efter kaotisk opstart på Enhedslistens Ungdomsnetværk.

Hold jer fra vores interne anliggender.

Det er beskeden fra Enhedslistens forretningsudvalg til partiets uofficielle ungdomsparti Socialistisk Ungdomsfront (SUF), efter det første landsseminar i Liste Øs nye ungdomsnetværk (EUN). 

Her satte ledende SUF'ere sig på flertallet af sæderne i styregruppen, skriver EUN-medlemmer i en intern analyse, som Modkraft er kommet i besiddelse af.

»En gruppe dobbeltmedlemmer af SUF/Enhedslisten havde (...) en anden dagsorden med at deltage i landstræffet. De har op til landstræffet mobiliseret blandt SUF's medlemmer og lokalgrupper således, at de kunne sikre et flertal blandt mødets deltagere«.

Initiativtagerne til ungdomsnetværket er tidligere medlemmer af SUF, men brød i efteråret ud for at arbejde tættere sammen med Enhedslisten. Men det er blevet besværliggjort nu, efter EUN's styregruppe har besluttet at forbyde enhver form for kommunikation med medlemmer og presse. 

Det er ikke i orden ifølge moderpartiet.

»Det er ikke acceptabelt at blande sig i Enhedslistens udvalgs arbejde på den måde, præcis ligesom Enhedslisten heller ikke skal blande sig i SUF's interne udvalg«, skriver forretningsudvalget i en udtalelse. 

Utidig indblanden

Men den udtalelse er i sig selv en utidig indblanding, mener Hans Jørgen Vad fra Enhedslistens Hovedbestyrelse.

 – Alle de SUF'ere, som deltog, er jo enhedslistemedlemmer, så jeg mener bestemt ikke, at det er forretningsudvalgets opgave at blande sig i, hvad de må i diverse udvalg.

Han mener derfor, at forretningsudvalget går langt ud over sine beføjelser.

 – Det ville jo svare til, at de forbød faglige folk at arbejde sammen om at præge et årsmøde. Eller blandede sig i, hvordan folk fra vores lokalafdeling i Aarhus vil præge et fagligt udvalg. 

Hans Jørgen Vad fremsatte i januar et forslag om, at Enhedslisten skal lukke EUN hurtigst muligt.

Læs artiklen »Jyder vil slukke for Enhedslistens Ungdomsnetværk« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce