Annonce

Koncert
29. januar 2016 - 18:18

MØ spiller surprise-koncert til venstrefløjsfest i København

Den verdenskendte sangerinde MØ giver lørdag aften uanmeldt koncert på Bolsjefabrikken i København til støttefest for venstrefløjskalenderen ‘Duk Op’. Overskuddet går blandt andet til Palæstina Aktion.

Den verdenskendte sangerinde MØ spiller som en overraskelse til en venstrefløjsstøttefest på spillestedet Bolsjefabrikken i København.

Som tidligere omtalt på Modkraft er festen en lanceringsfest for kalenderen Duk Op, der er en begivenhedskalender for arrangementer på venstrefløjen.

Læs Modkraft-artiklen »Venstrefløjsfolk tager initiativ til københavnsk aktivitetskalender«

I modvind blandt Palæstina-sympatisører

Overskuddet fra støttefesten går til venstreorienterede grupper, blandt andet Palæstina Aktion, der kæmper imod Israels besættelse af Palæstina. 

»Husk at købe masser af øl i baren - de går til et godt formål,« lyder opfordringen fra MØ, der begyndte koncerten omkring klokken 22.30.

MØ, Karen Marie Ørsted, kom i modvind hos fans og palæstinasympatisører, da hun skulle spille en koncert i Tel Aviv den 8. maj sidste år.

MØ kommer oprindeligt fra et antiracistisk miljø, og mange af hendes fans mente derfor, at koncerten i Israel var i modstrid med den profil, hun har som kunstner.

Et dansk Facebook-event, der hed 'Boykot din Koncert i Israel - MØ' fik 4800 deltagere, og der blev også lavet en underskriftsindsamling mod koncerten. Diskussionen om, hvorvidt Mø burde boykotte Israel ved at aflyse koncerten i Israel fik stor opmærksomhed i danske og internationale medier.

Dengang svarede sangerinden Karen Marie Ørsted således på kritikken:

»Min beslutning om at optræde for et israelsk publikum er ikke en blåstempling af den israelske stats handlinger. At jeg spiller en koncert i Israel betyder ikke, at jeg lukker øjnene for virkeligheden. Jeg spiller i Tel Aviv den 8. maj, fordi jeg mener, dialog er vejen frem.«

Overskuddet fra Møs koncert i Tel Aviv gik til et initiativ med israelske og palæstinensiske unge, der gennem musik skulle styrke dialogen.

Venstrefløjen og palæstinensiske NGO’er kritiserede sangerinden for at udbrede opfattelsen af, at Israel og Palæstina var to ligebyrdige parter i konflikten.

»Skridt i den rigtige retning«

»At gå fra at spille i Israel til at spille til et event hvor en del af overskuddet går til en gruppe som os der b.la. arbejder for boykot af Israel er et skridt i den rigtige retning.« lyder reaktionen til Modkraft lørdag aften fra Sally Kamille Liversage fra Palæstina Aktion.

Hun fortsætter:

»Endnu bedre ville det være hvis MØ offentligt gik ud og støttede den palæstinensiske opfordring til en boykot af Israel indtil undertrykkelsen af det palæstinensiske folk ophører.«

Ifølge arrangørerne ser MØ frem til at vise sin solidaritet med Palæstina, samtidig går noget af overskuddet fra festen blandt andet til gruppen Palæstina Aktion, der arbejder mod Israels besættelse af Palæstina.

MØ har tidligere spillet i punkbandet MOR, der i omkring fem år huserede på danske undergrundsspillesteder. Gruppen udgav en 7-tommer-plade med numrene Fisse i dit fjæs, Har Du Hørt Dem og Kampen Fortsætter.

 


Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce