Annonce

Dxstortion
22. april 2013 - 19:33

Nørrebro-aktivister udfordrer igen Distortion-festival

Det »sociale og politiske indhold« skal være i fokus under gadefester, mener kulturaktivister, som for tredje år i træk holder anti-Distortion-festival på Nørrebro.

Så er den gal igen.

Det venstreradikale kultur- og aktivistnetværk Slumsystemet er ude med riven efter den omdiskuterede københavnske gadefestival Distortion, som med kommunen og en række store sponsorer i ryggen traditionen tro finder sted i hovedstaden i slutningen af maj måned. 

– De påstår at fejre 'street life' og vil sætte fokus på den lokale atmosfære, men vi mener derimod, at de udnytter og kvæler den selv samme kultur, fortæller netværkets anonyme talsperson Max Lazer til Modkraft.

Slumsystemet har derfor – for tredje år i træk – taget initiativ til en alternativ festival ved navn »Dxstortion«, som afvikles på forskellige fristeder og på gaden på Nørrebro samtidig med den officielle Distortion-festival.

Her vil aktivisterne ifølge en pressemeddelelse fejre det ikke-kommercielle kulturliv i København og forsøge at »genetablere og videreudvikle« det »politiske og sociale indhold« i gadefester.

Se traileren for DXSTORTION 2013.

 

Et cirkus af kontrol

Det endelige program for den alternative festival er endnu ikke på plads.

Det er holdningerne til gengæld.

Slumsystemet mener, at Distortion-festival, som har samlet hundredtusinde af mennesker til gadefester og koncerter med hovedsageligt elektronisk musik i København de seneste år, forsøger at kontrollere og kommercialisere borgernes brug af det offentlige rum.

– Med den ukronede festborgmester i front og et hav af kommercielle interesser i ryggen forsøger Distortion igen i år, med gadearmbånd og selvudnævnt »god stil«, at diktere hvordan københavnerne skal feste og bruge deres egen by, lyder opsangen fra Max Lazer.   

– Behovet for et modsvar stiger i takt med, at dette 'moderigtige' monster ikke længere er en hyldest af andet end dets egen storhed. Festivalen levner kun kontrolleret og begrænset rum til de lokale initiativer, særegenhed, originalitet og er ikke længere i kontakt med det København, der står tilbage når cirkus Distortion har forladt byen, mener talspersonen fra Slumsystemet.

Han fortæller, at den kommende festival er lavet af frivillige aktivister i samarbejde med fristederne Folkets Hus og Bolsjefabrikken, hvor Dxstortions fester blandt andet vil finde sted.

– Modsat Distortion, går Dxstortions økonomiske midler udelukkende til udvikling og afvikling af næste års festival, nye subkulturelle initiativer og understøttelse af byens fristeder. Hos os tjener arrangører og frivillige ikke på arrangementet, siger Max Lazer.  

Protestfestivalen opstod første gang i 2010 i kølvandet på en større debat på blandt andet Modkraft om den officielle Distortion-festivals udnyttelse af »gadekultur« til at brande kommercielle og kommunale interesser.

Dxstortion finder sted i Folkets Hus og Park, Bolsjefabrikken og gaden fra onsdag den 29. maj til lørdag den 1. juni.

Besøg Dxstortion festivalens facebook-side.

Besøg Slumsystemets hjemmeside.

Læs tidligere omtale af Distortion og protesterne imod festivalen hos Modkraft.

Læs artiklen »Undergrunden gør oprør mod Distortion-festival« hos Modkraft.

Læs artiklen »Festpirater: Vælt partyborgmesteren« hos Modkraft. 

Læs artiklen »Venstrefløjen bag alternative Distortion-arrangementer« hos Modkraft.

Læs artiklen »Distortion-festival angriber »venstreekstremister«« hos Modkraft.

Læs artiklen »Distortion-festival filer på idealismen« hos Modkraft.

Læs artiklen »Distortion-chef til Modkraft: tilgiv mig, jeg var pisseskæv« hos Modkraft.

Læs artiklen »Distortion-festival putter pengene i egen lomme« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce