Annonce

Antiracisme
25. april 2012 - 15:59

Nørrebro: Messerschmidt er ikke velkommen

Lokale antiracister vil protestere, når Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt torsdag skal diskutere tonen i indvandrer-debatten i et medborgerhus på Nørrebro.

Onsdag er der flere steder på Nørrebro blevet hængt plakater op med teksten »Morten Messerschmidt ud af Nørrebro« og »Ingen platform for racisme«.

Anledningen er, at Dansk Folkepartis racismedømte Europarlamentsmedlem torsdag den 26. april skal deltage i en paneldebat i medborgerhuset Korsgadehallen.

Sammen med kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten skal han diskutere tonen i indvandrerdebatten med udgangspunkt i debatfilmen »Ordet fanger«, der har premiere samme aften.

Læs om begivenheden »Ordet fanger. Filmpremiere og debat« i Modkrafts kalender.

»En provokation«

Bag plakaterne står en gruppe borgere, som mener, at Morten Messerschmidt ikke er velkommen på Nørrebro på grund af hans holdninger til netop indvandrere.

– Det er virkelig en provokation, at han skal komme her og sprede sit gylle. Han ikke hr. hvem som helst, men er dømt for racisme, så vi ved, hvad han mener, og det gider vi ikke høre på, fortæller en af initiativtagerne til den antiracistiske protest, til Modkraft.

Han fortæller, at plakaterne er en spontan reaktion på nyheden om, at Dansk Folkepartis toppolitiker kommer til bydelen. 

Det er ikke en organiseret gruppe antiracister, som står bag opfordringen til at protestere, men forskellige beboere i området omkring Blågårds Plads.

– Medborgerhusene er for hele kvarteret. Vi opfordrer derfor folk til at dukke op og sige deres mening. Det bliver ikke en stor demonstration, men forhåbentlig viser folk, hvad de mener, siger antiracisten.

Filminstruktør: Ærgeligt

Instruktøren af filmen »Ordet fanger«, Helle Hansen, der står bag arrangementet i Korsgadehallen, ærgrer sig over udsigten til protester.

– Jeg mener, at det er vigtigt at kunne tale sammen, selvom man er uenig. Derfor håber jeg også, at folk vil deltage i debatten i stedet for at boykotte den, siger Helle Hansen til Modkraft.

Hendes dokumentarfilm er en kritisk gennemgang af, hvordan tonen i indvandrer-debatten er blevet forrået de seneste år af specielt Dansk Folkeparti og siden har spredt sig til hele den politiske debat.  

– Jeg mener, at det er på tide, at vi stopper op og tænker over, hvordan debatten er med til at stigmatisere vores medborgere, fortæller Helle Hansen.

Alligevel mener hun, at det er vigtigt fortsat at lytte til, hvad Morten Messerschmidt har på hjerte.

– Det ville være forkert at udelukke nogen på forhånd. Jeg er glad for, at politikerne vil være med, da det i høj grad handler om dem, siger Helle Hansen.

Tradition for protester

Det er langt fra første gang, at Dansk Folkeparti får antiracister på barrikaderne på Nørrebro. 

I februar blev partiets leder Pia Kjærsgaard mødt af en mindre demonstration, da hun holdt et oplæg på bodegaen Klør Dame. 

Læs artiklen »Demonstration mod Pia Kjærsgaard på Nørrebro« hos Modkraft.

I september 2003 blev Morten Messerschmidt mødt med sambaorkester og vrede demonstranter, da han deltog i et debatmøde i kulturhuset på Nørrealle. 

Og i 1998 blev Pia Kjærsgaard sparket af en demonstrant og måtte flygte ind i en bank, da hun skulle give et interview til P3 i bydelen. 

Se indslaget »Pia Kjærsgaard på Nørrebro« hos TV Stop. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce