Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Forever Now
3. september 2015 - 13:18

Ny berliner-festival vil skabe forandring

Den nye berliner-festival Forever Now vil gøre sine gæster mere progressive og samfundsomvæltende gennem et program, der er sammensat af lige dele musik, inspirerende taler, yoga og meditation. Modkraft leger med i de fire dage, festivalen varer.

Så er det afsted på festival igen. Men denne gang til en festival, som har forandring som centralt tema i stedet for musik, selvom der dog stadig er programsat en del koncerter på Forever Now, som starter torsdag for allerførste gang i Friedrichshain i Berlin.

Men det, der skal beruse deltagerne, er ikke alkohol og euforiserende stoffer, men derimod yoga, meditation og ikke mindst inspirerende taler og workshops. Når gæsterne forlader festivalen på søndag er det så meningen, at de skal have åbnet portalen til deres potentiale til at lave nogle af de forandringer, som de gerne selv vil se i samfundet.

Arrangør Daniel Best, præmisen for denne festival lyder utrolig. Men hvordan får i det lige til at ske?

– De gæster, som kommer til denne her festival går med et brændende ønske om at lave forandringer i samfundet på den ene eller anden måde. Man kan godt føle sig ensom, når man går rundt med denne her uforløste følelse indeni og føler, at ingen gider høre på en, eller at der ikke sker noget i samfundet.

– Ved at skabe et forum med mennesker, der gerne vil skabe noget og ildsjæle, der er lykkedes med deres projekter, kommer der til at ske en opblomstring af håb, mod og handlekraft.

Festivalen åbner ikke med en rockkoncert, men derimod med yogasessioner og meditation. Hvorfor det?

– Forandring starter med en selv, og det er vores klare overbevisning, at yoga og meditation sætter gang i selvrefleksionen. Det er desuden bevist, at meditation påvirker neurotransmissionen i hjernen på en måde, så man bliver mere klarsynet og på den måde bedre kan se vejen til den forandring, som ligger foran en.

Hvilke kriterier er musikken valgt ud fra?

– Vi har forsøgt at lave et musikprogram, som rykker ved nogle dogmer. F.eks Patrice, som ikke er nogen almindelig hip-hop-kunstner, eller Taksim Trio, der repræsenterer en del af Tyrkiet, som folk nok ikke forbinder med landet. Ellers har vi booket musik, som vi selv godt kan lide, og musik, der kan give folk en masse god energi.

Er det her ikke bare en venstreorienteret rugekasse?

– Nej, det er det overhovedet ikke. Festivalen handler om at få idéer og lysten til at lave positive forandringer i samfundet, uanset hvilken politisk overbevisning folk må have. Vi har ikke en skjult dagsorden og er 100 procent ikke-esoteriske.

Så der er ikke noget konkret formål med festivalen andet end at skabe en good-feeling?

– Der kommer til at være forskellige workshops, der lever på festivalen igennem flere dage. Bl.a. om hvordan man kan puste liv og sjæl ind i virksomheder, eller hvordan man kan genbruge materialer og give dem nyt liv. Vi håber, at disse workshops kommer til at leve videre efter festivalen. Ellers håber vi bare, at folk tager en masse med sig fra Forever Now ud i verden og begynder at få ting til at ske.

Festivalen Forever Now starter torsdag den 3. september i Neue Heimat i Friedrichhain-kvarteret i Berlin. Modkraft rapporterer, hvis der sker noget spændende.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce