Annonce

Attentat
10. januar 2013 - 15:17

PKK-grundlægger »henrettet« i Paris

Den franske indenrigsminister betegner mordet på tre kurdiske kvinder natten til torsdag i Paris som »henrettelser«. Et angreb på fredsprocessen, mener Enhedslistens Nikolaj Willumsen.

Tre kurdiske kvinder blev skudt og dræbt i Paris natten til torsdag ved et angreb, som den franske indenrigsminister Manuel Valls efter et besøg på gerningsstedet kalder en »henrettelse«.

En af de dræbte kvinder, Sakine Cansiz, menes at have været medstifter af den marxistisk inspirerede oprørsgruppe PKK, mens de to andre ligeledes er aktive i den kurdiske separatist bevægelse.

De tre kvinder blev fundet tidligt i morges i et kurdisk informationscenter og havde alle skudsår i hovedet, oplyser flere medier.

Læs artiklen »Three Kurdish women shot dead in Paris« hos Al Jazeera.

Læs artiklen »Kurdish PKK co-founder Sakine Cansiz shot dead in Paris« hos BBC.

Enhedslisten: Et chok

Attentatet kommer få dage efter, at flere tyrkiske medier kunne fortælle, at der er indledt fredsforhandlinger mellem PKK og Tyrkiet.

Læs artiklen »Tyrkiet og PKK er enige om fredsplan« hos Modkraft.

Der har torsdag været protestdemonstrationer i Paris, og i Danmark udtrykker Enhedslistens menneskerettighedsordfører Nikolaj Villumsen stor sorg over den tragiske begivenhed.

Han har mødt den ene af de tre dræbte kvinder – den 32-årige Fidag Dogan fra KNK, Kurdistans Nationale Kongres – i blandt andet Strasbourg i forbindelse med Europarådsmøder.

– Det er dybt tragisk og fuldstændig uacceptabelt. Fidan var en af de kvinder, som arbejdede hårdest for freden. Så drabene tyder på, at der er nogen, som ikke ønsker fred, siger Nikolaj Villumsen til hjemmesiden Jiyan.

Samme hjemmeside oplyser, at den dansk-kurdiske sammenslutning Feykurd har indkaldt til demonstration i København lørdag kl. 13 på Vesterbro Torv i protest mod drabene i Paris.

Læs artiklen »MF kendte dræbt kvinde: Jeg er dybt chokeret« hos Jiyan.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce