Annonce

Tekniske undersøgelser
15. maj 2012 - 14:15

Politiet lukker Folkets Hus efter brand

En brand raserede tirsdag morgen anden sal i det brugerstyrede kulturhus Folkets Hus på Nørrebro. Politiet har midlertidigt lukket huset for at foretage tekniske undersøgelser.

Københavns Politi har lukket Folkets Hus på Nørrebro.

Det sker for at sikre tekniske beviser efter en brand på husets anden sal, som fandt sted tirsdag morgen.

Brandvæsenet blev tilkaldt klokken 06:06 af naboer, som bemærkede røg fra bygningen, og efter at branden var blevet slukket, besluttede politiet at skifte låsene i huset af hensyn til den videre efterforskning.

– Det ser rimelig sort ud deroppe, men det kan også bare være røgen, som har svinet lokalerne til, fortæller Bertel Hejlesen fra Københavns Politis Brandsektion til Modkraft. 

Ifølge de foreløbige undersøgelser så er det udelukkende anden salen som er blevet skadet af branden.

Værested for unge

Bertel Hejlesen oplyser, at politiet vil undersøge stedet onsdag, og umiddelbart herefter vil brugerne af huset igen få adgang til lokalerne, ligesom der en af de kommende dage vil blive udarbejdet en rapport om årsagen til branden.

Store dele af Folkets Hus er i gang med at blive renoveret mens der på anden sal de seneste måneder har været åbent i værestedet Cafe Go Still, som en alkoholfri klub for lokale unge, der ikke tidligere har haft tilknytning til huset.

Læs artiklen »Folkets Hus vil afspejle hele Nørrebro« hos Modkraft.

– Vi er utrolig glade for at ingen er kommet til skade og at branden ikke har bredt sig sig, fortæller én af de frivillige aktivister i huset til Modkraft.

Hun ønsker dog ikke at udtale sig yderligere før de brandtekniske undersøgelser er færdige.

Åbent borgermøde

Hvis man vil vide mere om, hvad der foregår i huset, så er der mulighed for det på et borgermøde tirsdag 15. maj klokken 17:00 i medborgerhuset Støberiet. 

I indkaldelsen står der blandt andet:

»Vi er et borgernetværk på Indre Nørrebro, som hermed inviterer til borgermøde, hvor vil vi forsøge at frembringe et mere nuanceret billede af den aktuelle situation omkring både hus og park, end det, vi ser i medierne. I panelet vil sidde en repræsentant fra Folkets Hus, fra politiet samt en lokal socialarbejder. De vil hver især fortælle om, hvordan situationen ser ud derfra, hvor de kommer, og der vil være mulighed for spørgsmål og debat.«

Læs om begivenheden »Borgermøde om Folkets Hus og parken« i Modkrafts kalender.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce