Annonce

Enhedslisten Århus
29. maj 2012 - 11:09

Politiker retter ind

Efter en uges diskussion har Enhedslistens byrådsmedlem Jette Jensen valgt at følge sin bestyrelse og trække støtten fra et omdiskuteret skoleforlig.

 

Jette Jensen kan igen repræsentere Enhedslisten i Århus Byråd, efter at hun i en uge har været på kollisionskurs med sin lokalbestyrelse.


Mandag aften besluttede hun at følge baglandets krav om at stemme imod et skolestrukturforlig med SF og Socialdemokraterne, der blandt andet vil indebære tre skolelukninger.


Læs artiklen »Ændrer holdning efter protester fra baglandet« hos TV2 Øst


– Det gør jeg på baggrund af stor modstand mod forliget blandt Enhedslisten Århus’ medlemmer, udtaler Jette Jensen ifølge en fælles pressemeddelse fra Enhedslisten i Århus.


Den fastslår, at partiet fremover vil koncentrere sig om at støtte »folkelige mobiliseringer, som dem der foregår i Rundhøjområdet«.


Læs artiklen »Enhedslisten smider byrådsmedlem på porten« hos Modkraft


Dermed trækker baglandet også sin udmelding om, at Jette Jensen ikke længere kan repræsentere partiet i byrådet, tilbage.


– Vi vil ikke medvirke til skolelukninger. Det er ikke vores opgave at administrere nedskæringer, som vi hele tiden har været modstandere af, har Enhedslisten Århus' talsperson Lone Degn tidligere fastslået overfor Modkraft.


Den annullerede stemme kommer ikke til at påvirke beslutningen, som stadig har flertal i kommunalbestyrelsen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce