Annonce

Folketingets åbning
5. oktober 2015 - 15:39

Protester i forbindelse med Folketingets åbning

Når Folketinget åbner i morgen, bliver det mødt af demonstrationer mod nedskæringer og for en ordentlig asylpolitik. Men protesterne er spredte og uden noget fælles udgangspunkt. 

På Folketingets åbningsdag er der lagt op til protester mod den nye Venstre-regerings politik. I løbet af dagen vil der blive afholdt flere demonstrationer på Christiansborg Slotsplads, ligesom en række initiativer vil finde sted rundt omkring i landet.

På Christiansborg Slotsplads går det i gang kl. 12, når gruppen De Visionære indkalder til »Demo for velfærd«. I skrivende stund er 768 tilmeldt arrangementet, der slutter kl. 17. 

Samtidig med at »Demo for velfærd« slutter, begynder »Folkevandring for en ordentlig behandling af flygtninge« uden for Udlændingestyrelsen i Ryesgade. Folkevandringen bevæger sig langsomt ned mod Christiansborg Slotsplads, hvor den slutter af med musik og taler.

Hele arrangementet slutter kl. 20, og p.t. har over 26.000 personer meldt deres ankomst på Facebook.

Men også i Aalborg finder der en folkevandring sted. Den begynder kl. 17 på Gammeltorv. Og i Odense holder initiativet »Racismefri By - Odense« en demonstration for en ordentlig asylpolitik, som begynder kl. 16 på Banegårdspladsen.

Fælles løsninger udebliver

Det er dog ikke kun på Folketingets åbningsdag, at der bliver demonstreret mod regeringens politik. Således holdt sundhedsfagligt personale fredag d. 2. oktober en demonstration mod nedskæringer i sundhedssektoren.

Og søndag d. 4. oktober mødte flere hundrede mennesker op på Nytorv for at protestere mod en nedsættelse af den kriminelle lavalder.

Læs Modkraft-artiklen »Skal den kriminelle lavalder nedsættes til 12 år?«

Samme dag holdt en række organisationer arrangementet »Folket åbner Tinget«, der søger at markere behovet for fælles løsninger på de udfordringer, der møder fagbevægelsen, elev- og studenterbevægelsen, miljøorganisationer, m.m. 

Målet for arrangementet var, at »give alle deltagere mulighed for at få kommunikeret budskaber til Folketingets åbning d. 6. okt. og herved sætte en ny dagsorden.«



 

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce