Annonce

Kritik fra egne rækker
16. januar 2013 - 13:25

Regeringens bagland: Åbn dagpengeposen

Et flertal af lokalpolitikere i Socialdemokraterne og SF kræver mere hjælp til ledige, som vil miste dagpenge. Også i De Radikales rækker ulmer modstanden mod regeringens politik.

Både i SF, Socialdemokraterne og De Radikale vokser modstanden mod regeringens hårde linje overfor de op mod 23.000 dagpengemodtagere, som det næste halve år risikerer at miste deres levegrundlag på grund af forkortelsen af dagpengeperioden fra fire til to år.

Avisen Berlingske Tidende har i en rundspørge fået svar fra lige over halvdelen af alle byrådspolitikere i Socialdemokraterne og SF.

Her svarer 58 pct. af socialdemokraterne, at de ønsker, at regeringen gør det nemmere at genoptjene retten til dagpenge, mens 68 pct. af SF-politikerne vil have en længere dagpengeperiode under lavkonjunkturer.

– Regeringen gør ikke nok. Mange giver Margrethe Vestager (radikal økonomiminister, red.) skylden, men det holder jo ikke helt. Man må stå fast på sine principper. Vi skal ikke have regeringsmagten bare for regeringsmagtens skyld, siger Johnny B. Jørgensen (S), byrådsmedlem i Hedensted til Berlingske.

Læs artiklen »Oprør om dagpenge i S og SF« hos Berlingske.

Radikale røster

Det er ikke kun hos Socialdemokraterne og i SF's bagland, at der er kritik af, at regeringen står fast på, at dagpengereglerne ikke skal ændres.

Blandt kritikerne af regeringens politik er nu også adskillige hovedbestyrelsesmedlemmer hos De Radikale.

Årsagen er blandt andet, at nye tal viser, at antallet af borgere, som falder ud af dagpengesystemet, er langt højere end tidligere antaget.

– Når tallene ikke holder, og forudsætningerne ikke holder, er man nødt til at vurdere situationen på ny, siger medlem af Hovedbestyrelsen, Åge Dahl, til Jyllands-Posten.

Læs artiklen »Radikalt bagland frygter »dagpenge-blodbad«« hos Politiken.

Afviser kritik

Den store modstand i baglandet får dog ikke partitoppen i regeringspartierne til at overveje at ændre på de nuværende regler.

Man ønsker i stedet at satse på at skabe flere arbejdspladser.

– Vi har måttet erkende, at som stemmerne faldt ud ved folketingsvalget, så står dagpengereformen ikke til at ændre, selvom SF stemte imod den i sin tid, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger om kritikken:

– Det ændrer ikke på den måde, vi har valgt at gribe det an på. Den måde er for så vidt meget enkel: Vi har i Danmark en toårig dagpengeperiode. Det ligger fast, det laves der ikke om på. I den situation skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe folk i job - ikke i yderligere passiv forsørgelse.  

Han peger på, at regeringen med blandt andet akut-pakkerne har taget initiativer for samlet set mere end en milliard kroner, ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i denne uge annoncerede en ny »jobskabelsespakke«, som skal hjælpe med til at skabe arbejdspladser i det private erhvervsliv.

Læs artiklen »SF: Vi må bare sluge dagpengereformen« hos Berlingske.

Læs artiklen »Corydon afviser kursændring på trods af baglandskritik« hos Berlingske.

Læs artiklen »Regeringen vil skabe flere job i det private« hos Politiken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce