Annonce

privatisering
1. juni 2012 - 14:57

Rengøringsfolk fejer udlicitering af banen

Bevæbnet med koste, spande og mopper protesterer FOA- og 3F-medlemmer mod Københavns Kommunes planer om en storstilet udliciterering.

»Kan du og dine kollegaers arme og ben holde til at gøre 25 procent flere gulve og rum rent. Eller ordne 25 pct. flere tekniske opgaver - Altså arbejde en fjerdedel hurtigere?«

Med det retoriske spørgsmål indkaldte blandt andre 3F og FOA torsdag rengøringsassistenter, gårdmænd og tekniske medarbejdere til demonstration uden for Københavns Rådhus, bevæbnet med koste, spande og mopper, i protest modkommunens planer om en storstilet udliciterering af en række af byens regørings- og tekniske opgaver.

– Vi fatter ikke, at København er fløjtende ligeglad med, at regeringen har fjernet kravet om at udlicitere en vis procentdel af kommunen. Det er tankevækkende, at Københavns Kommune - som har arbejderflertal buldrer videre med at udlicitere. - Mens det konservative Frederiksberg er begyndt at indlicitere! lyder det fra de faglige i en fælles udtalelse.

Blåt korstog

Spørgsmålet vakte også hidsig debat i borgerrepræsentationen samme aften.

Forvaltningen havde sendt rengøringen i udbud, uden sagen havde været forelagt politikerne. Det fik Enhedslisten og SF til at kræve udbuddet stoppet. Men det ville Socialdemokraterne ikke være med til i første omgang. Resultatet blev derfor en udvalgshenvisning i Kultur- og Fritidsudvalget.

Det undrer de to røde partier, hvorfor man i en rød kommune vil føre blå politik.

Den tidligere regering kørte et ideologisk korstog mod de offentligt ansatte og stillede derfor krav til kommunerne om øget udlicitering. Det er ærgerligt, at vi ikke kunne få Socialdemokraterne med til at stoppe udbuddet omgående. Det havde vi klart forventet. Men udbuddet kan stadig stoppes i anden omgang, og det vil vi nu arbejde benhårdt for, udtalte Allan Ahmad (EL) efter afstemningen.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce