Annonce

Paramount
4. februar 2015 - 14:30

Roskildes punk-paradis lukningstruet efter indbrud

Indbrud, mangel på frivillige aktivister, dårlig økonomi og udsigt til indendør overvågninskameraer får folkene bag ’Paramount D.I.Y.’ i Roskilde til at indkalde til krisemøde om projektets fremtid.

Do It Yorself or Die

Sådan lyder sloganet for booking– og aktivistgruppen »Paramount D.I.Y.«, der de seneste 15 år i forskellige formationer har arrangeret punk– og hardcore koncerter i Paramount-bygningen i Roskilde.

Den kompromisløse grundholdning bliver nu sat på prøve.

Et indbrud i begyndelsen af januar har ført til koncertaflysninger, en presset økonomi, problemer med opbevaring af musikudstyr og snarlig opsætning af indendørs videoovervågning på spillestedet.

Og de aktuelle problemer kommer samtidig med en generel mangel på frivillige kræfter til at hjælpe med at afvikle de alternative musikarrangementer.

Det får nu de tilbageværende aktivister til at indkalde til åbent stormøde, hvor en mulig lukning af eller genhusning af »Paramount D.I.Y.« er på dagsordnen.

Live-koncerter aflyst

På nuværende tidspunkt består D.I.Y.-gruppen blot af tre kerneaktivister og et netværk af løst tilknyttede frivillige, der hver gang de vil lave et show må leje sig ind i Paramount-bygningen, som drives af foreningen Råstof Roskilde.

Ifølge brugsaftalen skal stedets faste lydmand aflønnes i forbindelse med koncerter, hvilket flugter dårligt med gruppens ambition om at skabe et non-profit fristed og et miljø, der er samlet om fem grundregler: Ingen racisme, sexisme, vold, hårde stoffer eller homofobi/heterosexisme.  

Selvom der ikke blev stjålet noget ved indbruddet, som fandt sted den 12. januar, så har ødelæggelserne alligevel slået bunden ud af en i forvejen skrøbelig økonomi hos D.I.Y.-folkene.

En ødelagt dør betyder desuden, at man efterfølgende hverken har kunne opbevare eget eller tilrejsende bands udstyr forsvarligt, hvilket har haft som konsekvens, at flere live-koncerter er blevet aflyst. 

Og nu har Råstof Roskilde besluttet at opsætte videokameraer på indendørs arealerne i Paramount for at forhindre og eventuel opklare fremtidige indbrud, hvilket af de venstreradikale kulturaktivister bliver opfattet som »dråben«.

Lokaler eller idealer?

Det kommende krisemøde finder sted fredag den 13. februar og er målrettet alle der er eller har været aktive i Paramount D.I.Y., men også gæster og venner, som har ideer til hvordan projektet kan reddes.  

»Faktum er at vi fra crewets side har konsensus om at vores situation kræver et stormøde for at kunne løses uden nogen ville blive bitre over en måske forhastet beslutning,« skriver kulturaktivisterne i deres indkaldelse til mødet.

I et mail-interview med Modkraft fortæller én af Paramount D.I.Y.’s faste aktivister, at man ikke vurderer, at det på sigt ikke er holdbart at blive i den nuværende bygning, hvis man samtidig skal holde idealerne intakt. 

– Det er vigtigt for os, at vores gæster ved, at der kommer overvågning, selvom vi har prøvet at undgå det, samt at de ved, at vores udlejere presser flere og flere ting ned over hovedet på os, som gør, at vi på lang sigte ikke kan blive i bygningen. Ikke hvis vi stadig skal være Paramount D.I.Y., skriver Kat Decay.

Trods den dystre udsigt, så har de tilbageværende aktivister stadig mod på at udvikle projektet – hvis der er opbakning til det – også selvom det skulle blive i nye lokaler.

– Vi kæmper for det, fordi vi synes, der mangler et sted som Paramount DIY - ikke bare i Roskilde, men generelt i provinsen. Vi mangler bare nogle folk, der er enige, og samtidig har lyst til at lægge kræfter i, så vi kan blive ved at lave shows, skriver Kat Decay.

– Vi håber også, at der kommer nogle gode idéer (på stormødet, red.). Til hvordan vi skal skrabe penge sammen til at kunne fortsætte arbejdet, hvordan og hvorledes, og hvor med nye lokaler. Vi kan bruge de fleste input - også til andre ting, vi kan lave i bygningen. Lige nu laver Paramount D.I.Y. kun koncerter, og det endda sjældent, men vi vil gerne have gang i noget (hverdags)café, og vi er især interesseret i at få mere politik ind over.

Læs mere om begivenheden »STORMØDE! Fremtiden for Paramount D.I.Y.« på facebook her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce