Annonce

Aktivisme
27. september 2013 - 15:08

Sørgende lærere vil ikke glemme

Lærere vil bære sørgebind ved Folketingets åbning for at vise befolkning og politikere, at de ikke har glemt regeringsindgreb i juni.

Traditionen tro åbner Folketinget den første tirsdag i oktober med deltagelse af dronningen og den kongelige familie. På Christiansborg Slotsplads vil fagforeninger, elev- og studenterorganisationer, klimagrupper samt velfærdsforeninger under parolen »Ja til fællesskab - Nej til forringelser« kræve job og velfærd.

Som led i demonstrationen vil lærerne iføre sig gule bind, der blev udbredt i offentligheden under lærerlockouten i april. Men nu som sørgebind under slogannet: »Vi glemmer ikke«

– Ideen til lærerdemonstrationen er opstået helt spontant – som del i puljen af initiativer fra folk, der sympatiserer med lærerne. Folk, der er ansat i det offentlige og godt ved, at det kan være dem, der bliver ramt næste gang regeringen vil diktere nye arbejdstidsregler, siger Mille Stockner, der er en af initiativtagerne, til Modkraft.

Lærerkonflikten er slut. Så hvorfor demonstrere?

– Lærerne vil ses. Folk skal vide, at vi er her endnu. Desuden kører der nu budgetforhandlinger, hvor man skal finde ud af, hvorledes aftalen skal implementeres, siger hun.

Mille Stockner opfatter lærerindgrebet som et overgreb på den danske model.

– Lærerne har mistet nogle fundamentale rettigheder, som nu kræves tilbage. Vi ønsker den danske model genoprettet, siger hun.

Sørgebindene skal ses symbolsk, fremhæver Mille Stockner:

– Indgrebet føltes som et overgreb. Derfor er folk kede af det, frustrerede og vrede. De sørger. Lige nu lever man i uvished, da reformen først indfases i august 2014.

Næste træk er endnu ikke drøftet, men Stockner mener, at kampagnen kan føres videre frem til det kommende kommunalvalg:

– Ved kommunalvalget kan man opfordre folk til ikke at glemme – opfordre dem til at stemme på partier, der ikke tog lærerne ved næsen, siger hun.

Demonstrationen foregår på Christiansborg Slotsplads tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 16.30.

Læs mere om kampagnen »Ja til fællesskab – Nej til forringelser«

Læs mere om lærernes event »Vi glemmer ikke« på Facebook

Læs Modkraft-artiklen »Fagforeninger mobiliserer frem mod Folketingets åbning«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce