Annonce

København
16. april 2015 - 12:24

Skraldemænd har genoptaget arbejdet

Arbejde og forhandlinger mellem skraldemænd og ledelsen af vognmandsfirmaet City Renovation er genoptaget.

Skraldemændene i Københavns kommune har torsdag den 16. april genoptaget arbejdet efter en enkelt dags arbejdsnedlæggelse i protest mod renovationsfirmaet City Renovations planer om fyring af otte skraldemænd.

Forhandlingerne mellem City Containers ledelse og tillidsmænd for skraldemændene er nu genoptaget.

– Jeg håber, at arbejdsnedlæggelsen har givet ledelsen i City Container noget at tænke over, siger Ole Dannemann Jørgensen, der er tillidsmand for skraldemændene i renovationsfirmaet M. Larsen til Modkraft.

Resultat af udlicitering

Truslen om fyring af de otte skraldemænd er et resultat af udliciteringen af skraldehåndteringen i Københavns Kommune, der indtil 2010 blev varetaget af det kommunalt ejede selskab R98. Siden har fire private vognmandsfirmaer haft opgaven fordelt mellem sig.

I en ny udbudsrunde har City Renovation, der er et datterselskab under vognmansfirmaet HC Svendsen (HCS A/S), nu vundet affaldshåndteringen på Østerbro og Nørrebro fra M. Larsen City fra den 1. maj 2015.

Overdragelsen skal ske som en såkaldt virksomhedsoverdragelse. Men City Container har under lokalforhandlinger meddelt, at det kun vil ansætte 48 ud af de 56 skraldemænd, der hidtil har stået for opgaven.

Det fik onsdag den 15. april 250 skraldemænd til at nedlægge arbejdet i København i protest. De frygter, at fyringerne vil være en start på en generel forringelse af arbejdsvilkårerne med timeansættelser i stedet for fastansættelser.

Læs artiklen »250 skraldemænd strejker mod fyringer i København« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce