Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
Dokument
29. april 2015 - 15:29

Støt de københavnske skraldemænd

Nydannet støttegruppe for de københavnske skraldemænd opfordrer til økonomisk støtte til bod for overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Læs støttebrev her.

Selv om 350 københavnske skraldemænd har genoptaget arbejdet efter en uges arbejdsnedlæggelse imod vognmandsfirmaet City Renovations planer om at mindste bemandingen af skaldhåndteringen på Østerbro og Nørrebro, appeller en nydannet støttegruppe for skraldemændene om økonomisk støtte.

Det skyldes at skraldemændene ikke kun har mistet arbejdsindtægt under strejken, men også er blevet idømt bod af Arbejdsretten.

Skraldemændene har onsdag den 29. april genoptaget arbejdet, da den vognmanden M Larsen har fået forlænget sin kontrakt om renovation i de to bydele i tre måneder. I den tid vil de københavnske skraldemænd, HC Svendsen-firmaet City Renovation og Købehavns kommune forsøget at indgå en aftale, som alle kan leve med.

En repræsentant for støttegruppen ønsker gennem Modkraft at sige på vegne af skraldemændene for støtte og forståelsen under den ugelange konflikt.

Læs Modkraftartiklen »Skraldekonflikt sendt til hjørne«

Læs Støttegruppen for skraldemændenes, der på vegne af skraldemændene takker for forståelse og opbakning , opfordring her:

Støttebrev

Gode kammerater

Skraldemændene i København er i øjeblikket i konflikt.

Denne faglige kamp kan hurtig gå hen og blive rigtig dyr.

Derfor søger vi om et tilskud til denne. Vi har nu på 7. dagen, ikke fået noget gennembrud i forhandlingerne.

Vi behøver vel ikke fortælle om hvor hårdt det tager på kræfterne, - dette har vi alle prøvet. Vi er små 300 skraldemænd (56 mand i hovedkonflikten, og resten i sympatikonflikt) som er i konflikt om vores udbud, hvor den nye vognmand vil sparre op til 20 %.

Vi er i arbejdsretten den 27. april blevet idømt skærpet bod på 65,- kr. /timen.

Vi håber på jeres sympati og forståelse, og ser frem til bidrag fra jer snarrest.

Vores kontonr. er: 5321 - 0247456

På vegne af

Støttegruppen for skraldemændene

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce