Annonce

Udland
18. oktober 2013 - 17:42

Sultestrejkende fangers vilkår i Guantanamolejren visualiseret i tegnefilm

Den britiske avis The Guardian har lavet en tegnefilm, der bygger på fem Guantanamo-fangers sultestrejke imod fortsat tilbageholdelse – trods frifindelse for anklager og indstilling til løsladelse for flere år siden.

Den britiske nyhedsavis The Guardian har siden 2005 indsamlet vidneudsagn om forholdene på det amerikanske militærfængsel Guantánamo i Cuba.

Fem vidneudsagn er nu blevet  omformet til  en 6 minutters lang animationsfilm, der giver en visuel fremstilling af Guantanamofangernes vilkår under en sultestrejke, der er sat i værk i protest mod den fortsatte tilbageholdelse uden anklager og retssager.

De fem vidner, som filmen bygger på, er alle blevet renset for de anklager, de oprindeligt er blevet tilbageholdt for, indstillet til løsladelse for flere siden (tre i 2007, to i 2009) – og stadig tilbageholdt uden rettigheder. En enkelt blev dog løsladt i august 2013.

I filmen ser man bl.a. ser hvorledes en fangerne bliver tvangsfodret gennem et kateter i næsen, og ydmyget af fangepersonalet.

Filmen er foreløbig set omkring 120.000 gange.

Se animationsfilmen Guantánamo – The Hunger Strikes her:

Læs også The Guardians artikel om skabelsen af animationsfilmen (engelsk)

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce