Annonce

Byudvikling
23. august 2012 - 14:47

Svendborg: Luksuslejligheder eller industrihavn?

Enhedslisten, fagbevægelsen og Dansk Industri kritiserer planer om at omdanne havnen i Svendborg til et kommercielt boligområde. 400 demonstrerede i denne uge mod virksomhedslukninger.

Onsdag eftermiddag den 22. august deltog op mod 400 mennesker i en demonstration ved Svendborg Havn indkaldt af fagforeningen Dansk Metal i protest mod planer om at lukke flere virksomheder i havnen og omdanne området til et moderne boligområde.

– Vi er uenige i den beslutning, der åbenbart er lagt op til her på byrådsmødet i Svendborg i næste uge om at lave Svendborg om til en maritim byhavn. Vi mener, at de eksisterende arbejdspladser er utrolig vigtige for arbejdsmarkedet her i Svendborg, siger Jørn Jensen, der er afdelingsformand for Metal Sydfyn til DR Fyn.

Læs artiklen »Demonstration mod havneplaner« hos DR.

Se tv-indslaget »Værft demo« hos tv2 Fyn.

Enhedslisten har en plan

Baggrunden for protesterne er, at et politisk flertal i den sydfynske by ønsker at integrere bymidten og havnen i højere grad end i dag med det formål at skabe øget økonomisk vækst.

Ifølge kritikerne, der også tæller arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri, vil byrådets planer om at nedlægge industrihavnen for i stedet at satse på »indkøb, oplevelser og boliger«, betyde virksomhedslukninger og fyringer samt være til skade for den særlige stemning på havnen.

Læs artiklen »DI sure på Svendborg« hos DR.

Enhedslistens lokale afdeling har også engageret sig i kampen for at bevare industrihavnen og er kommet med et alternativ forslag, som skal bevare de nuværende arbejdspladser og samtidig gør, at havnen møder byen på en mere miljøvenlig måde.

»Oplevelsen af Svendborg Havn som et levende sted med skibe, havneaktivitet, færger og maritimt miljø er central for, at havnen er en attraktion for både byens borgere, besøgende og turister. Denne særlige attraktion, hvor havnen adskiller sig fra de store erhvervshavne og fra de nedlagte havne med boligområder, skal styrkes,« skriver Enhedslisten Svendborg i deres forslag.

Forslaget skal til afstemning i byrådet den 28. august, hvor politikerne skal tage stilling til havnens fremtid.

Læs »Nyt forslag: Havneby - hvor byen møder havn« hos Enhedslisten Svendborg.

Læs artiklen »Opblødning omkring maritim byhavn i Svendborg« hos DR.

Besøg »Fremtidens Havn« hos Svendborg Kommune.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce