Annonce

Happening
3. oktober 2014 - 10:49

Video: Jøder i 'blood bucket'-aktion imod Israel

Aktivister fra gruppen Jøder Mod Folkemord har overhældt sig selv med blodlignende væsker flere steder i Israel. Det sker i protest over landets fortsatte overgreb i Palæstina. Også i Danmark har der været protest foran Israels ambassade. Se videoer her.

Inspireret af et opråb udsendt fra civilsamfundet og fagforeninger i Gaza samt en aktion udført af en studenterrepræsentant fra Ohio University i USA har netværket Jøder mod Folkemord taget den såkaldte ’blood bucket’ udfordringen op.

Happeningen er en blodig-referance til 'ice bucket challange', hvor mennesker over hele kloden filmede sig selv og hinanden mens de fik en spand med iskoldt vand hældt ud over sig og efterfølgende offentligjorde episoden  på de sociale medie med en opfordring til andre om at gøre det samme. 

De jødiske aktivister har taget skridtet videre.

De har overhældt sig selv med blodlignende væsker – som en protest imod Israels overgreb i Palæstina og de israelske bombninger af Gaza.

Det er sket ved holocaustmuseet i Jerusalem, den amerikanske ambassade i Tel Aviv, den israelske højesteret i Jerusalem samt den israelske militærradiostation og ved det israelske parlament i Jerusalem.

Læs artiklen »Ohio student leader gets death, rape threats over "blood bucket" video for Palestine« hos Electronic Intifada.

Læs opråbet »A call from Gaza: Make Israel Accountable for its Crimes in Gaza – Intensify BDS!« hos BSD Movement.net.

Se video af aktionerne i Israel her.

Vil hæve prisen for israelsk apartheid

– Indtil den pris, Israel betaler for sine forbrydelser, er højere, end den profit, der tjenes på dem, vil Israels mord på det palæstinensiske folk fortsætte, skriver Jøder mod Folkemord i en pressemeddelelse sendt til Modkraft.

Og fortsætter:

– Mindre end en måned efter, at Israel myrdede 2.137 kvinder, mænd og børn i Gaza, belønnede USA Israel for dennes forbrydelser. USA gennemførte en lov, der blandt andet øger Israels adgang til våben. Siden udnævnte FN den første officer fra de israelske besættelsestropper til en officiel position i FN’s globale fredsbevarende styrker.

– Europæiske regeringer har ikke taget nogen skridt imod Israel og fortsætter handel med Israel som før. EU’s associationsaftale med Israel inkluderer en paragraf omhandlende menneskerettigheder, som forpligter begge sider i konflikten til at respektere menneskerettighederne. Det til trods har EU ikke suspenderet aftalen, der giver Israel fordelagtige handelsbetingelser i EU, efter Israels seneste massakre. Våbenhandlere skyndte sig til Israels droneudstilling for at købe våben, der var ”field tested” på den belejrede befolkning i Gaza. Men overalt i verden skrider folk nu til handling.

– Det er vores ansvar at handle for at gøre prisen for israelsk apartheid højere end fortjenesten. Det, der nedbrød apartheid i Sydafrika, vil også bringe det israelske apartheid til fald, lyder det fra Jøder mod Folkemord.

Besøg Jews Against Genocide på facebook her.

Dansk aktion

Også i Danmark har der været en blod-aktion.

Yonatan Goldshtein, dansk talsperson for Jøder mod Folkemord og blogger på Modkraft, har således overhældt sig selv med blodlignende vand foran Israels ambassade i Hellerup.

Besøg Yonatan Goldshteins blog på Modkraft her.

Se video fra blod-aktion foran Israels ambassade i Danmark.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce