Annonce

Medier
21. december 2012 - 15:50

WikiLeaks varsler nyt millionlæk

WikiLeaks stifteren, Julian Assange, har i en tale fra en balkon på Ecuadors ambassade i London lovet nye afsløringer, der vil påvirke »ethvert land i verden«. Han sendte desuden hilsner til andre frihedberøvede aktivister og menneskeretsforkæmpere.

Julian Assange, grundlæggeren af websitet Wikileaks, der har specialiseret sig i læk af statshemmeligheder, har varslet offentliggørelse af over en million nye dokumenter i det nye år, som vil »påvirke ethvert land i verden«.

Julian Assange, der på sjette måned bor på Ecuadors ambassade i London for at undgå arrestation og udlevering til Sverige, kom med udtalelsen fra en balkon på ambassadebygningen.

Han sagde her, at »WikiLeaks har allerede over en million dokumenter parat til offentliggørelse. Dokumenterne vil påvirke ethvert land i verden. Ethvert land i denne verden. Og i Australien vil en ikke-valgt senator blive erstattet af en, der er valgt.«

Se Julian Assanges tale fra balkonen på Equadors ambassade:


Hilsner til andre frihedsberøvede aktivister

Assange, der er australsk statsborger, kommenterede under sin tale også sin selvvalgte tilflugt på ambassaden:

– Mit arbejde skal ikke kues, men da denne evindelige undersøgelse fortsætter, og den australske regering ikke vil forsvare WikiLeaks' journalistik og udgivelser, må jeg blive her, sagde han.

Han sendte i sin tale også hilsner til en række andre frihedsberøvede personer, herunder den bahrainske menneskeretsaktivist Nabeel Rajab, der den 16. august blev idømt tre års fængsel, og Anonymous-hackeren Jeremy Hammond, der har været fængslet i USA i snart ti måneder uden rettergang.

Julian Assange nævnte også den amerikanske soldat Bradley Manning, den formodede kilde til WikiLeaks' mest opsigtsvækkende afsløringer af amerikansk krigsførelse i Irak, der den 21. december har været frihedsberøvet i ialt 942 dage.

– Bradley Manning, der blev 25 år i denne uge, er en ung mand, der opretholder sin værdighed efter at have tilbragt mere en ti procent af sit liv i fængsel uden retssag, noget af tiden i et bur, nøgen og uden sine briller, sagde Assange.

Julian Assange har selv været frihedsberøvet i 747 dage - hvis man medregner de 185 dage, hvor han har opholdt sig på Ecuadors ambassade i London.

Besøg hjemmeside til støtte for Assange.

Læs interview med Julian Assange på Informations hjemmeside.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce