Annonce

22. september 2015 - 15:21

Øjenåbner: Tyrkiet-kaos streamet i Østre Landsret

Det var næsten som at få uventet is på en brandvarm arbejdsdag. Eller som at få vikar som barn i folkeskolen og pludselig få en historie fra det virkelige liv, direkte ind i klasselokalet, så man på én gang forstod livet – klart og tydeligt.

Billedtekst: Ved I hvad det bedste er, tv-indslag fra Deadline af, skærmdump

Retsmøde 4 ud af 86 i appelsagen mod 10 kurdere

Sådan føltes det, da forsvarerne på fjerde retsmøde i appelsagen mod ti kurdere i Østre Landsret, fik den kaotiske situationen i Tyrkiet helt øverst på dagsordenen ved at streame det aktuelle DR2 Deadline-indslag ”PKK – 20 militante medlemmer dræbt”, sendt 2. september 2015.

Anklagemyndigheden var ellers imod at få vist TV-indslaget.

Så de tre dommere gik afsides for votering og kom tilbage med et ja.

Således lykkedes det de syv forsvarere af 10 kurdiske mænd, tiltalt for at indsamle penge til PKK, at få den politiske dagsorden i Tyrkiet trukket helt ind i Østre Landsret, retslokale 1.

Som en af forsvarsadvokaterne udtalte til Modkraft ved appelsagens start 31. august, kan de politiske konturer ubevidst få en betydning for, hvordan sagens udfald bliver i juni 2016, når Landsretten kommer med den endelige dom.

De 10 mænd blev alle frikendt i Københavns Byret, 22. oktober 2014.

Se Deadline-indslaget ”PKK – 20 militante medlemmer dræbt”, sendt 2. september 2015 hos DR Deadline.

Vært Adam Holm, bringer interview med Adem Uzun, medlem af Kurdistan National Congress (KNK) og har Tyrkiet-ekspert Danielle Kuzmanovic, lektor fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier/KU i studiet for samtale om den borgerkrigslignende tilstand Tyrkiet befinder sig i lige nu.

Indslaget varer 32 minutter

Annonce