Annonce

28. juli 2014 - 20:57

Tanker fra dagens Gaza-demonstration

Det varmede hjertet at se så mange mennesker samlet imod det igangværende folkemord i Gazastriben i dag. Jeg deltog væbnet med nysgerrighed omkring de talere der var blevet valgt, for der er kommet meget få ufordrejede nyheder ud af Palæstina disse dage, og en demonstration kunne være det oplagte sted at opklare den misinformation medierne præsenterer os med i forbindelse med konflikten. 

Socialdemokratiets Peter Hummelgaard åbnede med forudsigelig vægelsindethed, og gen-opørlede beredvilligt pro-israelsk spin: "Israel og Hamas har et lige stort ansvar" for situationen. Jeg ved ikke hvilken slags hash han ryger, men det er vist stærke sager den ansvarlige debattør må holde sig fra! Nuværende opgørelser taler et lidt andet sprog, doktor!

Camilla Hersom fra de Radikale farede ikke meget bedre. Israel er vores venner, og det er lige så slemt at Hamas angriber civile - der har missilskjold, advarselssirener og beskyttelsesrum, med raketter uden sprænghoved der drives af sukker og urin - som at Israel rund-smadrer regionens tættest befolkede civile ghetto med luftvåben, flåde og tanks.

Igen, ikke overraskende, men hun burde have fundet en Israel-demo at spy galde til istedet for.


Det er svært at sige om Pernille Skipper havde fået en kammeratlig opmuntring til at udtrykke sig "diplomatisk", eller bare ikke kendte til begivenhdens alvor, da hun nævnte at Israel "havde ramt" børn på en strand. Det forholder sig nemlig sådan at den israelske flåde havde øjne på stranden (det pågældende skibs våben sigtes optisk), og derfor vidste at deres mål var fire civile børn. Også da de lavede et "double tap", og skød en gang til bag det første mål, for at ramme de overlevende som løb væk.

Sune Segal var anderledes forfriskende, og nævnte noget som er rigtigt vigtigt at holde sig for øje, særligt med al den falske ækvivalens Israel anvender som undskyldning for sine hæmningsløse angreb på civilbefolkningen: Selv hvis Hamas tvang civile til at være menneskelige skjolde (det gør de ikke), så har IDF stadigt ansvaret for at bombe de menneskelige skjolde. Traditionelt set kan man ikke blot henvise til ordrer som forsvar, og da især ikke til at begå forbrydelser mod menneskeheden. 

Selvom det er rigtigt at Israel lader hånt om international lovgivning og krigens love, så kunne der have været mere fokus på hvilken enorm humanitær katastrofe Gaza er ved at udvikle sig til.

Uden strøm, rent vand og med et intakt hospital (uden strøm) til at behandle sårede, så vil Israels forsøg på at decimere det palæstinensiske folk og presse resterne ud i glemte reservater gå meget hurtigere end hidtil antaget.

Margrethe Auken var i vanlig form rap til at spidde både regering og Israel, men holdt sig af uvisse årsager for gode til at opmuntre til et generelt boycot af alle Israelske varer. Hvorfor, Margrethe?

Israel forstår kun en hård kurs, diplomatisk som økonomisk, og der er vel intet i vejen med at boycotte hele Israel istedet for blot produkter fra de besatte områder. Alle dele af det israelske samfund bistår besættelsen og den etniske udrensning, derfor er indgreb mod samtlige dele af den israelske økonomi legitim!

Jeg håber Dansk-Palæstinensisk venskabsforening vil afholde sig fra at invitere folk der formummer situationens alvor for at score point med Israel fremover, et helt folks skæbne står trods alt på spil.

Viva,
Matias.  

Annonce