Annonce

10. april 2011 - 15:48

Det yderste højre besøger Nørrebro

Nørrebro får på lørdag besøg af en af de mest højreradikale og homofobiske agitatorer, der kan opdrives på den anden side af Atlanterhavet. Bilal Philips skal tale ved en konference arrangeret af Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling.

Bilal Philips overlader kun meget lidt til fantasien men sine udtalelser om, at homoseksualitet betragtes som en afvigelse a la dyresex og skal straffes med døden. Han hylder vold mod kvinder (for at genetablere ordenen i familien) og en reaktionær udlægning af sharialovgivningen. Philips’ syn på integration kan sidestilles med Geert Wilders eller Le Pen’s, og han taler varmt for en af de mest ortodokse og reaktionære religiøse udlægninger af islam, wahabismen.

Med andre ord – det fuldstændigt modsatte af, hvad en solidarisk venstrefløj arbejder for. Og slet ikke de inputs, vores naboer, som kommer til møder i Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling, har brug for.

Spørgsmålet er, hvordan vi reagerer som venstrefløj på det her. Standardreaktionen har jo været en moddemonstration. Jeg synes, at der skal reageres, men vi er nødt til at tænke os godt om. Moddemonstrationen foran Den sorte Diamant har i hvert fald jeg ret tydeligt på nethinden, det var ikke specielt morsomt.

For mig at se skal vi håndtere to problemstillinger. Dels har ingen af os formentlig lyst til at stå til en sådan moddemonstration sammen med hele det borgerlige og højreradikale sammenrend, som sandsynligvis vil være der, og ligne en samlet front mod de af vores naboer, der deltager i mødet.

Dels er det altafgørende, at de unge, der deltager i konferencen, ikke tror, at det er dem, der demonstreres i mod. Vores mod-reaktion er jo netop et forsvar for mangfoldighed og rummelighed – og for samhørighed. Det snit er fandens svært at ramme.

Hermed er bolden kastet op til debat her på Modkraft, der meget gerne må munde ud i en manifestation for rummelighed og solidaritet og mod reaktionære kræfter i vores by. Håber I er klar på at byde ind.

Annonce