Annonce

26. oktober 2011 - 17:00

Forsvarers forbudte vidner føres alligevel

Københavns Byret gav forsvarer Bjørn Elmquist forbud mod at føre 11 vigtige vidner i retssagen om Roj TV. Nu fører han dem i Dagbladet Arbejderen i stedet.

Dagbladet Arbejderen har besluttet at give taleplads til de 11 vidner, som både anklagemyndighed og dommere i sagen mod ROJ TV afviste i Københavns Byret ved begyndelse af retssagen i august 2011. Sådan skriver Arbejderen på deres netavis 25. Oktober 2011.

JPEG - 45.7 kb
Oluf Jørgensen, medieekspert, jurist og afdelingsforstander i informations- og forvaltningsret på Danmarks Journalisthøjskole, er det første af 11 vidner i sagen mod ROJ TV, som Dagbladet Arbejderen lader komme til orde. Københavns Byret dømte ellers vidnerne "ikke relevante for sagen".

I samarbejde med forsvarsadvokat Bjørn Elmquist udarbejder Arbejderen spørgsmål til de “forbudte vidner”, som på tur bliver bragt med vidnernes svar i Arbejderen.

-  Så vidt det er muligt at få kontakt til vidnerne, tilføjer journalist Morten, da jeg kontakter ham for at høre nærmere om denne interessante måde at få et indtryk af, hvad forsvarers vidner ville have udtalt i ROJ TV-sagen.

Mange af vidnerne bor i udlandet, så Arbejderen garanterer ikke at komme igennem til alle vidnerne.

LÆS første vidnes udsagn hos Arbejderen:
Oluf Jørgensen, Cand. jur. og afdelingsforstander i informations- og forvaltningsret på Danmarks Journalisthøjskole

Næste vidne er Leyla Zana, kurdisk parlamentsmedlem, ikon, heltinde og prismodtager. Tidligere straffet som første kvinde, der talte kurdisk i det tyrkiske parlament og PKK-sympatisør, med fængselstraffe til følge på 10 år - forventes bragt i Arbejderen 27. oktober.

Læs ”Forbudte vidner II: Leyla Zana” hos Arbejderen

Læs "Forbudte vidner III: Christian Scherfig" hos Arbejderen

Her er de 11 vidner, som forsvarer Bjørn Elmquist ikke får lov at føre i sagen om den kurdiske tv-station Roj TV:

  • Oluf Jørgensen: Cand. jur. og afdelingsforstander i informations- og forvaltningsret på Danmarks Journalisthøjskole. Skulle have fortalt om ytringsfrihed.
  • Haluk Gerger: Tidligere formand for tyrkiets største menneskerettighedsorganisation, IHD. Skulle have fortalt om menneskerettighedssituationen i Tyrkiet.
  • Christian Scherfig: Advokat, formand for Radio- og tv-nævnet. Skulle have vurderet Roj TV’s udsendelser.
  • Metin Yüce Tekce: Tidligere kurdisk borgmester. Skulle have problematiseret PET’s vurdering af PKK.
  • Mehmet Salih Yildiz: Tidligere kurdisk borgmester. Skulle have problematiseret PET’s vurdering af PKK.
  • Kerim Yildiz: Advokat og direktør i menneskeretsorganisationen Kurdistan Human Rights Project (KHRP). Skulle have fortalt om menneskerettighedssituationen i Tyrkiet.
  • Osman Baydemir: Kurdisk overborgmester. Skulle have problematiseret PET’s vurdering af PKK.
  • Leyla Zana: Kurdisk parlamentariker i Tyrkiet. Skulle have fortalt om menneskerettighedssituationen i Tyrkiet.
  • James P. Cain: USA’s tidligere ambassadør i Danmark. Skulle have fortalt om WikiLeaks-afsløringer af sagens politiske motiv.
  • Pola Rojan: Korrespondent i Tyrkiet for Jyllands-Posten. Skulle have fortalt om journalisters arbejdsvilkår i Tyrkiet.
  • Jakob Svendsen: Journalist på Politiken. Skulle have fortalt om journalisters arbejdsvilkår i Tyrkiet.
JPEG - 82.3 kb
foto:lilsim

Annonce