Annonce

21. november 2012 - 22:31

KING KONG KURD

Retsmøde 3 og 4, ud af 39, appelsagen, den danske stat mod ROJ TV, 19. og 21. november 2012, Østre Landsret, retslokale 17

Videodokumentation, anklagemyndigheden

Du kunne tirsdag aften på TV 2 se, gense, Anders Matthesens filmkomedie fra 2009, ”Sorte Kugler”, hvor hovedpersonen ikke gider give sig tid til sin datter i deres interne sædvanlige ritual med at gengive grand prix-plagen fra ’82 ”Video, Video” af Jens  Brixtofte. En gentagelse, der altid gør datteren glad, tryg og lykkelig.

Filmen er et lærestykke i, at det faktisk kan betale sig at opføre sig ordenligt overfor sine medmennesker.

I stedet for at svine enhver til, hver gang lejligheden byder sig, i retning af ”jeg-keder-mig-gudsjammerligt-derfor-overfuser-og-provokerer-jeg-alle-for-så-sker-der-da-noget-BT-agtigt…..” med stand-up komikeren over alle, Anders Matthesen i hovedrollen som den uforskammede og øretæveindbydende ejendomshandler, får han valget om at vende tilbage til livet, midt på operationsbordet efter en selvforskyldt trafikulykke, hvis han stopper med at svine sin mor, venner, kone, barn, venner, potentielle huskøbere, purunge uskyldige kaffesælgere og andre til.

At gøre sig umage i god opførsel overfor dommerpanel, forsvarere eller den faste tilhørerskare, kan man ikke sige, at anklagemyndigheden gjorde, på retsmøde tre og fire, ud af 39 berammede retsmøder mod ROJ TV i den appellerede sag i Østre Landsret.

Årets to sidste retsmøder havde anklager ganske vist forbeholdt udelukkende tv-klip fra den kurdiske tv-station for at dokumentere påstanden i tiltalen om, at ROJ TV er ”terror-tv”, men jeg tror nok, at anklager mener noget ganske andet med den betegnelse end jeg.

For tv-klippene fra ROJ TV, fra 2006 og 2007, som var dels nyudvalgt i forhold til den fremviste dokumentation i Byretten, og var nøje udvalgt efter princippet: ”største mærkedage i den kurdiske kalender”, og det lignede mere det man i medieverdenen kalder ”manipuleret” eller ”montage” (når man sammenklipper forskellige begivenheder) - til anklagemyndighedens helt eget nyopdagede monster ved navn: ”KING KONG KURDER”.

Billedtekst: - Lige meget hvor meget I forsøger at forhindre os i at komme til orde, så vil vi altid være der og blive ved, synes budskabet at være i de mange tv-klip fra den kurdiske tv-station ROJ TV, som anklagemyndigheden valgte at fremvise på 3. og 4. retsmøde i den ankede ROJ TV-sag i Østre Landsret, foto:lilsim

Den der hvisler

Vi så en times kurdiske nyheder, om hvordan kurdere over hele verden er oprørte og desperate over, at symbolet for deres frihedskamp, Abdullah Öcalan måske er blevet forgiftet og i al fald er alvorligt fysisk syg i isolationsfængslingen på øen Imrali, Istanbul.

Vi så en anden times kurdiske nyheder netop på Apo’s fødselsdag (APO=A. Öcalan’s kælenavn), igen med festtaler, kurdisk folkedans, martyr-musikvideoer, lykønskninger fra mange steder i verden, demoer og fyrværkeri.

Og nok en time med fejring af den kurdiske nytårsfest, NEWROZ.

Og nok en, og nok en …..

Ind imellem mundhuggedes forsvars- og anklagemyndigheden som et gammelt ægtepar, fra hvert sit udsyn og hensigt.

Anklager vrissede ad forsvarer, når denne påpegede for eksempel oversætterfejl eller gjorde opmærksom på, at organisationen ”det sydøstlige TAK” ikke er det samme som den TAK-organisation anklager tidligere har omtalt (TAK=Kurdiske Frihedsfalke).

-       Send en mail, hvislede det ud af den stramme anklagermund, og mindede i samme lyd forsvarer om, at de bare kunne have sat sig ind i dette før retsmødet, da de længe har været i besiddelse af tv-klippene.

 

Kan tv-kanalen Ramasjangs ”Vi Vågner Om Lidt” minde om en hjernevasket teddybjørn?

TV-klippene fra både 2006 og 2007, taget udelukkende fra ROJ TV’s nyhedsudsendelser, en promilledel af hele tv-stationens sendeflade, er i virkeligheden berigende tv. De fortæller både historien om Tyrkiet og om undertrykkelsen af kurderne.

Der er jo ingen, der skal komme og fortælle mig, at hverken kurderne eller de tyrkiske myndigheder synes, at alle disse konflikter, sammenstød og evige frihedskamp/frihedsberøvelse/krig er sjov at deltage i.

Eneste positive side af al dette ensidige udvalg fra ROJ TV’s sendeflade af uafbrudte politiske holdninger mod undertrykkelse af civile rettigheder er, at vi ser, at håbet bliver ved med at leve for at demokratiet og friheden vinder til sidst.

”Lige meget hvor meget I forsøger at forhindre os i at komme til orde, så vil vi altid være der og blive ved”, nogenlunde sådan er budskabet at læse for mig, i de mange tv-klip fra den kurdiske tv-station ROJ TV.

Men vidste vi ikke allerede det i forvejen?

At kurderne er undertrykte og at hvis man sammenklipper special-udvalgte mediescener løsrevet fra virkeligheden, så kan man snart sagt også få kanal Ramasjangs ”Vi Vågner Om Lidt” til at ligne en hjernevasket teddybjørn?

Lyver virkeligheden?

Kurdisk tv handler om kurdernes virkelighed, det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, ej heller den tyrkiske ambassade i Danmark. Og at kurdernes virkelighed er én lang frihedskamp, ved alle, der følger bare en lille smule med i både internationale og danske nyheder.

For eksempel, at der 1. august 2012 var 76 journalister fængslede i Tyrkiet, ifølge rapporten fra Committee to Protect Journalists (CPJ), af 22.oktober.

At forfatningen i Tyrkiet ikke omfatter de mange etniske grupper, blandt andre omkring en tredjedel kurdere, ud af en befolkning på 72,6 millioner mennesker.

Og at den ”den civile domstol med særlig bemyndigelse” og ”straffelovens paragraf 220 og 314” og ”anti-terrorlovens paragraf 2 ”, fængsler enhver i Tyrkiet, som offentligt bruger deres demokratiske ret til at have en holdning til det kurdiske spørgsmål, til at blive stemplet som ”terrorist”. Der er nok 9000 politiske fanger i Tyrkiet i øjeblikket.

Hvis ikke man lige har den viden med i sin vurdering, når man ser anklagers udvalgte montage ”King Kong Kurd TV”, så kan det måske virke lidt voldsomt. Som hjernevask? Som propaganda?

Men hvem er målgruppen?

Ikke mig. Ej heller anklager. Eller for den sags skyld dommerpanelet.

Ingen af os er kurdere. Så vidt jeg kan se, ligner vi etniske danskere.

Forestil jer lige, at nogen skulle komme og dømme dit ynglings-tv for ikke at være politisk korrekt, Hvabehar?  ”Bonderøven”, ”Vild med dans” eller måske ”Nak og Æd”?

Jeg tillader mig at sætte en foreløbig vinder på det her retsforløb; den går selvfølgelig til KURDERNE, der vinder for retfærdighed, lighed og frihed!

For hvem kan være uvildig, når det gælder undertrykkelse og retfærdighed?

Annonce