Annonce

31. marts 2012 - 23:21

Småborgerlige stenkastende individualister

Der havde været megen usikkerhed, ja direkte frygt blandt Århus´borgere for, hvordan det ville gå idag, hvor fascister forenet i muslimhad skulle samles, og hvor venstrefløjen havde opfordret til moddemonstration.

Pressen kørte det helt op. Butiksejere ville lukke. Men politiet lovede at de kunne styre det. Kunne de det ? Hvor mange kom der ? Kom der en masse til demoen imod dem - så mange at enhver ku se, at vi var de fleste, os der vil have respekt for alle uanset religion osv. Faktisk bare respekt for menneskerettighederne. 

 

Og så kom dagen - og der kom bare mega mange  - og rygtet lød, at der kun var 75 nazier nede i parken. Og solen skinnede og vi fyldte hele Bispetorv - vi var mange flere end 10 dage før, da byrådet havde indkaldt til et arrangement, med masser af musik af alle slags, og reklamer på busserne, Og det var rigtig fedt, og folk klappede, af musikken og talerne og de hørte virkelig efter - ikke bare lissom til 1 maj, hvor folk bar snakker og går rundt. Og der var masser af fagforeningsfaner. 

 

Men så sidst på dagen, viste det sig, at nogle af de sortklædte var taget hen og havde kastet med sten osv der hvor nazierne stod. Måske var det osse nogle af de store gutter fra Gellerup, der havde gjort det, men på tv ku man kun se de sortklædte.

 

Og hvilket billede står der så tilbage  efter idag ?

Ja indtil det skete var billedet entydig succes. Vi havde vist os som fredelige antiracister, en bredt sammensat flok af alle slags - en demonstration alle kunne have været med i....Men nu ? Hvilket bilede stor der nu tilbage for de 310.000, der kun ved noget om dette fra TV og aviser ?  Hvilket billede fik de ?

 

Og hvad med fagforeningerne - såsom FOA, der er meget bevidst om, at de har en etnisk totalt blandet medlemsskare - gør de voldelige samarbejdet bedre med fagforeningerne ?

 Forbedrer de stenkastende opbakningen i befolkningen ?  Gør det sammenholdet bedre? Eller kan Morgenfascisten Jyllandspesten med bare en lille smule berettigelse skrive, at det drejer sig om en krig melem yderfløjene ?   Ja, det kan de jo- skønt det kun drejer sig om en brøkdel.

 

Disse sortklædte er småborgere -småborgere fordi de ikke forstår betydningen af at mobilisere bredt, betydningen af at organisere arbejderklassen - i al dens magfoldighed.

De tror at deres "heltemodige " indsats mod fascisterne vil skræmme dem væk fra gaden - at den vil inspirere til mere modstand.  ikke alene er det grundlæggende en fejlantagelse - for de opnår kun at skræmme folk væk fra os, at sætte os i dårligt lys. De er ovenikøbet en flok amatører! De kommer slaskende i sidste øjeblik og  formår end ikke at få tævet fascisterne. Hvad skal det ligne ?

Nej, hvor gerne de end ser sig selv som militante antifascister, er de en flok  småborgelige individualister, der ikke forstår betydning af en massebevægelse. Grundlæggende er de lige så skadelige som de såkaldt revolutionære, der med samme tankegang, ville afsløre statens råddenskab  - de "revolutionære" terrorister - RAF m.fl.

 

Men jeg stoler på de seje folk, der stod bag arrangementet og på de mange fagforeninger, der deltog. Jeg stoler på, at de mange tusinder der var der selv vil sige ude i byen, at det var super, at det v ar flot, at talerne var super, og at musikken var fed.

 Alle vi ved godt, at sammenholdet mellem det store antiracistiske flertal er så vigtigt, at de "revolutionære" brushoveder ikke vil få lov til at ødelægge sammenholdet.

 

Næste gang -  hold jer væk i småborgerlige individualister med jeres handsker på til at brække brosten op, jeres "cool" udstyr, I der ser jer selv som en revolutionær fortrop, men reelt bare  er selvdyrkende småborgere.

Annonce