Annonce

Præsidentvalg
28. november 2016 - 21:25
Donald Trump bliver amerikansk præsident! Links til reaktionerne på den danske og især den amerikanske og internationale venstrefløj.
Debat
18. januar 2017 - 12:30
ANALYSE: »Trump har formået at skabe et billede af sig selv som en fornyer, der vægter handling over ord. Bag denne retorik gemmer sig en politikopfattelse, der er gennemsyret af machoforestillinger om styrke, og som vi ikke har set i vesten siden sidste århundredes fascisme«
Trump
18. januar 2017 - 11:00
Mens aktivister planlægger at gøre Trumps indsættelse i Washington til et kaos, indkalder flere initiativer til demonstrationer foran den amerikanske ambassade i København. »Alle fornuftige mennesker bør frygte alvorligt for hans valgperiode,« mener aktivister, der står bag en uanmeldt demonstration fredag.
17. januar 2017 - 13:19
Trumps indsættelse bliver mødt af brede demonstrationer og antikapitalistiske sort blok-aktioner i forsøget på at afbryde og forstyrre ceremonien mest muligt. »Hvis Trump overhovedet skal indsættes, så lad det ske bag lukkede døre, så det viser det sande ansigt på den sikkerhedsstat, Trump vil regere over.«
USA
3. januar 2017 - 14:33
ANALYSE: »Brug frygt,«, »pimp din stil« og »find en fjende«. Vi bringer en guide til tricks fra demagogen Donald Trumps valgkampagne og en introduktion til populistisk diskurs og marketing, kan venstrefløjen lade sig inspirere af.
8. november 2016 - 10:30
ANALYSE: »Du kører i en minivan. I er 13-15 mennesker i bilen, men der er kun plads til otte. Bilen stopper. Du springer ud med fire liter vand i hver hånd, og rygsækken fyldt med Mountain Dew. Du kigger til begge sider. Og så løber du.« Således indleder en migrant sin fortælling om rejsen over den mexicansk-amerikanske grænse.
Debat
7. november 2016 - 10:30
KOMMENTAR: »Trump er ikke så farlig som Clinton, fordi han skaber sin kapital fra indenlandske bestræbelser. Han har ingen investerede interesser i imperialistiske bestræbelser, der nødvendiggør krig på fremmede nationer.«
USA
1. november 2016 - 13:07
KOMMENTAR: Siden midten af 1930’erne har socialister og progressive retfærdiggjort deres støtte til et af de to dominerende pro-kapitalistiske partier med, at den ene er et »mindre onde« end den anden. Men i år vælger mange skuffede Sanders-tilhængere at støtte Jill Stein fra det Grønne Parti i stedet for Clinton.
Kommentar
14. marts 2016 - 15:46
Donald Trumps manipulerende kampagne for at bliver republikanernes præsidentkandidat er den ultimative konsekvens af den politiske elites ophævelse af skellet mellem sandt og falsk.
Udland
22. december 2015 - 13:32
Efter terrorangrebet i Paris og en massakre i San Bernardino i Californien er antallet af hadforbrydelser mod amerikanske muslimer tredoblet. Imens sætter Donald Trump fortsat en antimuslimsk og militaristisk dagsorden for ikke kun sig selv, men også sine konkurrenter i kampen om at blive republikansk kandidat til posten som USAs præsident.

Sider

Annonce